Одеський нафтопереробний завод перейшов у державну власність

Одеський нафтопереробний завод перейшов у державну власність
Одеський нафтопереробний завод

Фактична передача заводу триватиме до 18 червня

Одеський нафтопереробний завод (НПЗ) перейшов в управління Фонду державного майна України.

Про це повідомив в. о. голови ФДМ Віталій Трубаров.

«Я підписав акт прийому-передачі даного майна від Міністерства енергетики та вугільної промисловості України та його підконтрольної структури «Укрнафтопродукту», як організації, яка взяла це майно за рішенням суду на збереження і передала це майно новоствореному державному підприємству з такою ж назвою «Одеський НПЗ», - цитує Трубарова «РБК-Україна».

Він зазначив, що фактична передача триватиме до 18 червня, адже необхідно час на те, щоб забезпечити збереження даного цілісного майнового комплексу і відповідно укласти договір зі структурами, що будуть зберігати дане майно.

«Якщо ми говоримо про процедуру, то етапність така: прийняття майна до себе в управління (це те, що зараз відбулося), укладення договору на охорону даного об'єкта, проведення інвентаризації даного об'єкта, проведення його оцінки, постановка на баланс з конкретною вартістю всього активу і вже після цього ми переходимо до наступного етапу - до ухвалення управлінського рішення, що робити з цим активом», - розповів в.о. очільника Фонду. 

Питання про повторну приватизацію буде розглядатися спільно з урядом.

«Ми разом з Кабміном, разом з міністерством будемо радитися на предмет того - запускати завод за його основною операційною діяльностю або виставляти його на повторну приватизацію. Це ми будемо розуміти тоді, коли закінчимо всі процедурні моменти», - підсумував Трубаров.

Раніше колишнього гендиректора ПАТ «Одеський нафтопереробний завод» у рамках розслідування оборудок з нафтопродуктами оголосили у міжнародний розшук.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: