Опімах: Держгеонадра саботують реформи у газодобувній галузі

Опімах: Держгеонадра саботують реформи у газодобувній галузі
Роман Опімах

«Через політику Держгеонадр Україна може забути про енергонезалежність»

Відсутність відкритих аукціонів гальмує реформи в газовидобутку, потенційним інвесторам просто нікуди вкладати гроші.

Про це під час Українського енергетичного форуму сказав Роман Опімах, виконавчий директор Асоціації газовидобувних компаній України. Він зазначив, що прогресивні країни для залучення інвестицій регулярно виставляють сотні блоків на торги, а Україна роками ігнорує їх проведення.

«За останні півтора року в країні на аукціони не було виставлено жодної нафтогазової ділянки. Офіційні плани з приводу проведення аукціонів в цьому році теж відсутні. Якщо ми хочемо досягти енергонезалежності і збільшити газовидобуток, то для цього повинні бути створені відповідні умови», - підкреслив виконавчий директор Асоціації газовидобувних компаній України.

Опімах зазначив, що в Україні поза торгами - коштом апробації або інших «можливостей» у законодавстві - ділянки роздаються компаніям-спекулянтам, що свідчить про домінування подвійних стандартів.

«Потенційні інвестори звертають увагу на те, що відбувається на ринку. Вони звикли і хочуть працювати в прозорих умовах. І така проблема, як відсутність аукціонів і нових ділянок для роботи - їх відлякує», - сказав Опімах.

Варто відзначити, що антиполітика Держгеонадр, за якої вони нав'язують продаж геоінформації замість проведення відкритих аукціонів - ніяк не сприяє розвитку індустрії і збільшенню власного газовидобутку. Більш того, такі дії, а точніше бездіяльність регулятора ставить під сумнів реалізацію урядової програми з досягнення енергетичної незалежності України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: