Пільгові кредити бізнесу видаватимуть ще два банки

Пільгові кредити бізнесу видаватимуть ще два банки
Пільгові кредити бізнесу видаватимуть ще два банки

Тепер участь у програмі «Доступні кредити 5-7-9%» беруть вже дев'ять банків

Скористатися державною програмою підтримки бізнесу «Доступні кредити 5-7-9%» віднині можуть клієнти Райффайзен Банк Аваль та ТАСкомбанк.

Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

Тепер участь у програмі «Доступні кредити 5-7-9%» беруть вже 9 банків:

чотири державних – Ощадбанк, Приватбанк, Укргазбанк та Укрексімбанк;

п'ять комерційних – Райффазен Банк Аваль та ТАСКомбанк, Альянс Банк, Банк Львів та ПУМБ.

«Ми, як і раніше, маємо за пріоритет фінансування малого та середнього бізнесу. В сьогоднішніх непростих умовах всебічна підтримка наших підприємців допоможе успішно подолати наслідки пандемії та сприяти відновленню української економіки», – зазначив голова правління Райффайзен Банку Аваль Олександр Писарук.

Нагадаємо, 29 квітня 2020 року Уряд підтримав пропозицію Міністерства фінансів та розширив можливості програми «Доступні кредити 5-7-9%».

Компенсація ставки по діючим кредитам до 0% тепер доступна за умови збереження не менше 60% фонду оплату праці та 80% чисельності персоналу порівняно із станом підприємства на 1 березня 2020 р. Ця умова має зберігатись протягом всього строку отримання саме цієї державної підтримки.

Крім того, можна буде рефінансувати більший обсяг кредиту, також підвищено ліміт обороту на групу пов’язаних компаній до 10 млн євро. Таким чином, більша кількість підприємців зможе податись на цю програму.

Державна кредитна програма «Доступні кредити 5-7-9%» запроваджена за ініціативи президента України, щоб спростити доступ мікро- та малому бізнесу до банківського кредитування, а також повернути і втримати заробітчан.

Контроль за реалізацією програми покладений на Фонд розвитку підприємництва. Програма розпочата в лютому 2020 року.

Мікро- та малий бізнес може отримати до 3 млн грн позики під 5, 7 або 9% ставку для різних цілей розвитку своєї справи.

Нагадаємо, за інформацією Державного центру зайнятості, цього місяця зареєструвалося додатково 140 тисяч безробітних. Щоб допомогти з виплатами людям, які втратили роботу, Кабінет міністрів виділив шість мільярдів гривень з Фонду боротьби з коронавірусом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: