Політолог: лобісти Коломойського спекулюють на темі «Роттердам+»

Політолог: лобісти Коломойського спекулюють на темі «Роттердам+»
Із 2016 року лобісти Ігоря Коломойського вели боротьбу проти формули «Роттердам+»

Експерт підкреслив, що більшість українців позитивно оцінюють викуп холдингом ДТЕК двох стратегічних обленерго у росіян

Лобісти олігарха Ігоря Коломойського активно спекулюють на енергетичних питаннях, особливо на формулі «Роттердам+». Про це в мережі Facebook пише політолог Кирило Сазонов, коментуючи купівлю «Київобленерго» і «Одесаобленерго» компанією ДТЕК. 

За його словами, громадськість в цілому єдина в позитивній оцінці викупу українським холдингом ДТЕК двох стратегічних обленерго у росіян (VS Energy Бабакова-Воєводіна), проте є дискусія навколо питання про джерело коштів на таке придбання.

«Ось колишній виконавчий директор інвесткомпанії Concorde Capital Андрій Герус звично стверджує, що це на «Роттердам+» заробили. А керівник аналітичного департаменту того ж Concorde Capital Олександр Паращій вважає, що все-таки на газовидобутку. І наводить аргумент - офіційним покупцем виступає «ДТЕК Нафтогаз», найбільша приватна газовидобувна компанія в Україні. У 2017 році вони рекордні 1,65 млрд куб. метрів газу добули. І з грошима у них все ок», - сказав він. 

Політолог пояснює це лобіюванням інтересів олігарха Ігоря Коломойського, на маржинальність бізнесу якого впливають тарифи на електроенергію для промисловості. «Герус же не просто експерт, а цілий глава Асоціації споживачів електроенергії і комунальних послуг. Якому боротьба з «Роттердам+» як фетиш і сенс існування. Допускаю, що це не фігура мови, а реальна мета створення Асоціації. Бо про боротьбу за якість і вартість комунальних послуг з боку Геруса я майже нічого не чув, а ось «Роттердам+» він кляне завжди, до місця і не дуже. «Роттердам+» - це ж не для населення тарифи на електроенергію, а для непобутових споживачів. Найбільшими з них є феросплавний холдинг Коломойського. Тому якщо хтось і може позмагатися з Герусом в «роттердамоненависті», так це телеканал «1 + 1», - зазначив Сазонов. 

Як відомо з 2016 року лобісти Коломойського ведуть боротьбу проти формули «Роттердам+», згідно з якою промислові підприємства оплачують ринкову вартість вугілля в тарифі на електроенергію. На побутових споживачів формула «Роттердам+» не поширюється, тому ціна електроенергії для населення в Україні найнижча в Європі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: