Президент «МСЛ» розповів, чому ідея Мінфіну про контроль за допомогою касових апаратів - фікція

Президент «МСЛ» розповів, чому ідея Мінфіну про контроль за допомогою касових апаратів - фікція

Від зачистки ринок прозорішим не стане, бо однаково залишаться питання руху грошей - Ложенко

Касові апарати ніяк не допоможуть державі контролювати лотерейний ринок, адже це — квазіпрозорість, яка не має нічого спільного з лотерейним бізнесом. Таку думку в інтерв'ю «ДТ» висловив президент компанії М.С.Л. Георгій Ложенко.

«Ми це все вже проходили у 2007-2009 рр. Якщо ви зайдете в зал, де розташований ЛТС (лотерейний термінал самообслуговування), байдуже, світлий чи темний це буде зал, ви отримаєте в обмін на гроші код доступу до гри. За цим самим кодом виплачують виграші. Усе щодо гравця прозоро і чесно. Але хто знає, скільки ви заплатили? Касовий апарат? Але якщо ви постійний клієнт, котрий грає двічі-тричі на тиждень, і продавець вас знає, навіщо йому пробивати чек?», - пояснює Ложенко.

Касові чеки в гральних залах, пояснює Ложенко - лише для новачків. Гроші ж постійних клієнтів, яких в таких закладах більшість, ніяк не враховуються.

«Якщо ж ви зайшли вперше, чек вам проб'ють обов'язково. При цьому постійні клієнти становлять 80-85% гравців. Це до випадкової людини, яка зайшла в зал, довго придивлятимуться, пропонуватимуть допомогу в грі, вивчатимуть її потенціал, перевірятимуть, чи не є вона співробітником поліції, який має намір на чомусь підловити заклад. Це в хлібному магазині нікого не цікавить покупець. А тут — навпаки, тому що це клієнтура. А потім у вас попросять номер мобільного, щоб повідомляти про акції та розіграші. Тут ви постійний клієнт, який касовими чеками не забезпечується. Вони — для чужих. Якщо підняти звіти про облік грошей через касові апарати у період 2007-2009 рр., то буде навіть незрозуміло, звідки гроші на оренду, на зарплату персоналу, на оформлення закладу, освітлення. Ну звідки? Якщо оборот за КА в десять разів менший, ніж одна оренда», - розповів Георгій Ложенко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: