Прокурор САП визнав, що від суду приховали результати експертизи щодо «Роттердам», – адвокат

Прокурор САП визнав, що від суду приховали результати експертизи щодо «Роттердам», – адвокат
Маніпулювати громадською думкою у справі «Роттердам+» у НАБУ та САП виходить дуже вдало - Одинець

Адвокат звернулася з клопотанням до судді з проханням надати стороні захисту документи економічну обґрунтованість прийняття ціноутворуючої формули «Роттердам+»

Адвокат Ірина Одинець заявила, що у розпорядженні Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) і Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) є результати експертизи, що підтверджують економічну обґрунтованість прийняття ціноутворуючої формули «Роттердам+».

Про це повідомила адвокат на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

За її словами, раніше в засобах масової інформації з'явилася інформація, згідно з якою в НАБУ маніпулюють результатами експертизи. Користуючись нагодою, адвокат звернулася з клопотанням до судді з проханням надати стороні захисту ці документи.

«Прокурор Віталій Пономаренко підтвердив, що такі експертизи дійсно є, але САП може вибирати, що надавати судді, а що ні. І не вважають за потрібне надавати саме ці експертизи. За фактом прокурор визнав, що поважна експертна організація - Київський науково-дослідний інститут судових експертиз має думку, відмінну від думки НАБУ та САП, тому користуватися його висновками вони не хочуть. Як й не хочуть надавати ці експертизи суду, хоча ст. 9 Кримінально-процесуального кодексу України зобов'язує повно і неупереджено дослідити обставини виробництва та виявити як ті обставини, що викривають, так й ті, що виправдовують підозрюваного або обвинуваченого. Ми ж навпаки маємо яскравий приклад того, як прокурори приховують від суду невигідні їм експертизи», - написала Одинець.

На думку адвоката, «маніпулювати громадською думкою у справі «Роттердам+» у НАБУ та САП виходить дуже вдало».

«Тепер ми розуміємо, що йде маніпуляція не лише в медіа, але й в суді, і в роботі з експертною оцінкою. Це ще раз підтверджує політичну вмотивованість справи і підтасовування доказів з боку НАБУ», - підкреслила вона.

screenshot_11_01

Нагадаємо, раніше інтернет-видання «Дело» опублікувало розслідування, згідно з яким САП намагалася маніпулювати експертизою.

На думку видання, спроби схилити експертів до потрібних висновків при проведенні експертиз можуть свідчити про наявність в діях прокурора САП ознак посадових, а може й кримінальних, злочинів.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: