РФ почала знову інвестувати в держоблігації США

РФ почала знову інвестувати в держоблігації США

Після різкого скорочення вкладень Росії в держборг США у вересні Москва знову наростила обсяг своєї участі

Москва знову збільшила обсяг вкладень в держоблігації США після того як цей показник скорочувався протягом декількох місяців. Згідно з новими даними, опублікованими в п'ятницю, 16 листопада, міністерством фінансів США, у вересні вкладення РФ в американський держборг становили 14,419 мільярда доларів, в серпні - 14,097 мільярда.

Водночас Росія інтенсивніше інвестує в короткострокові американські держоблігації і менше - в папери з терміном дії понад рік. Вкладення в короткострокові цінні папери в серпні становили 10,7 мільярда доларів, у вересні - 11,5 мільярда.

Ще в квітні Росія займала 22-е місце в списку найбільших власників держоблігацій США, в цьому місяці її вкладення в цінні папери США оцінювалися в 48,7 мільярда доларів. У березні цей показник був майже вдвічі вище - 96,1 мільярда доларів, а Росія перебувала на 16-й позиції списку.

У травні Москва скоротила втричі вкладення в американські держоблігації і вибула зі списку, що включає 33 найбільших власників цінних паперів американського уряду. Продаючи частини держоблігацій США, Центробанк РФ проводить «політику диверсифікації резервів, враховуючи економічні і геополітичні ризики», заявила в червні глава Банку Росії Ельвіра Набіулліна.

Тим часом з грудня 2016 року, тобто практично з моменту обрання Дональда Трампа президентом США, і до липня 2017 року російські вкладення в держоблігації США безперервно росли. Станом на травень 2017 року їх обсяг становив 108,7 млрд доларів (93,5 млрд євро).

На першому місці в списку найбільших власників держоблігацій США знаходиться Китай (1,2 трильйона доларів), за ним ідуть Японія і Бразилія.

Нагадаємо, НАК «Нафтогаз України» вирішив відкласти плани взяти в борг 1 $млрд на зовнішніх ринках.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: