Ryanair погрожує не відновлювати польоти через вимогу залишати у літаку середні крісла порожніми

Ryanair погрожує не відновлювати польоти через вимогу залишати у літаку середні крісла порожніми
Авіакомпанія зможе відновити 40% рейсів в липні, проте літаки перший час будуть заповнені тільки на 50-60%, - О'Лірі

Вільні середні крісла не допоможуть знизити ризик інфікування пасажирів коронавірусом, - вважає голова Ryanair

Глава Ryanair Group Майкл О'Лірі пригрозив не відновлювати польоти, якщо уряд введе вимогу залишати середні крісла в літаках порожніми в рамках політики соціального дистанціювання. Про це повідомляє avianews.com.

«Тільки якщо влада заплатить за порожні середні крісла, інакше не повернемося до польотів. Ми не можемо заробляти гроші при завантаженні 66%. Навіть якщо зробити це, вільні середні крісла не забезпечують соціальне дистанціювання. Це ідіотська ідея, яку ніяк не можна втілити в життя», - поскаржився О'Лірі в інтерв'ю Financial Times.

Керівник найбільшого лоукоста Європи виступає за інші заходи, які можуть допомогти знизити ризик інфікування пасажирів без зменшення провізних місткостей літаків.

Він навів приклад Азії, де перевіряють температуру в аеропортах і на залізничних вокзалах, а носіння маски стало обов'язковим при користуванні транспортом.

О'Лірі прогнозує, що авіакомпанія зможе відновити 40% рейсів в липні, проте літаки перший час будуть заповнені тільки на 50-60%.

У серпні лоукост може збільшити число рейсів до 60% від плану, у вересні - до 80%. При переході на зимовий сезон число рейсів знову може впасти до 60%.

Як повідомлялося, Ryanair готується до цінових війн після відновлення польотів.

Глава Ryanair Group прогнозує, що обмежене відновлення польотів почнеться в червні, після цього у продажу з'являться дешеві квитки на поїздки в липні і серпні.

«Багато людей в Північній Європі замкнені в своїх квартирах. Вони захочуть поїхати у відпустку перед тим, як діти підуть в школу, якщо це буде можна зробити у відносній безпеці», - додає О'Лірі.

Голова авіакомпанії називає 2021 рік рятувальним кругом для авіакомпаній в плані заробітків. «Хоча ціни на квитки будуть нижче, але нижче будуть і ціни на нафту, а аеропорти знизять збори, щоб стимулювати трафік», - пояснює топ-менеджер.

Він також очікує буму в сфері туризму в 2021 році, оскільки на це позитивно зіграє відкладений попит, що залишився нереалізованим в 2020 році.

Нагадаємо,  Ryanair до 13 липня запустить рейси між Італією та Україною.

 

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: