Скасування прайс-кепів покращить ситуацію в енергетиці – Міненерго

Скасування прайс-кепів покращить ситуацію в енергетиці – Міненерго

Сафаров: Для утримання стабільної роботи «Енергоатом» та «Укргідроенерго» довелось збільшити тариф на електроенергію

Завдяки скасуванню граничних цін на ринку електроенергії (прайс-кепи – ред.) вдасться утримати енергетичну галузь та покращити ситуацію на ринку. Про це повідомив заступник міністра енергетики Фарід Сафаров.

За його словами, нещодавно Уряд був вимушений збільшити тариф на електроенергію для населення, оскільки в галузі є великий дефіцит обігових коштів. Сафаров підкреслив, що від цього страждають дві державні компанії, а саме «Енергоатом» та «Укргідроенерго» і для утримання їх стабільної роботи довелось збільшити тариф на електроенергію.

«Ще одна річ, яка дозволить, скажімо так, утримати енергетичну галузь й енергетичний ринок, це нещодавнє рішення Національної комісії з держрегулювання енергетики та комунальних послуг про скасування прайс-кепів, тобто граничного ціноутворення вартості електроенергії. Це має створити більш оптимістичну ситуацію на нашому ринку» – підкреслив заступник міністра.

Нагадаємо, 31 травня НКРЕКП скасувала цінові обмеження на ринку електроенергії з 30 червня 2023 року. Також голова парламентського комітету з енергетики Андрій Герус заявляв, що підвищення граничних цін на ринку електроенергії у пікові години споживання електроенергії дозволить збалансувати ситуацію на ринку електроенергії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: