Сьогоднішній склад НКРЕКП лише поглиблює кризу в енергетиці, — нардеп

Сьогоднішній склад НКРЕКП лише поглиблює кризу в енергетиці, — нардеп

Нардеп Кучеренко наголосив, що склад НКРЕКП наразі нелегітимний

Нинішній склад НКРЕКП лише поглиблює кризу на енергетичному ринку і повинен бути негайно оновлений.

Про це заявив заступник голови комітету Верховної ради з питань енергетики і комунальних послуг Олексій Кучеренко.

«Чим довше цей склад комісії буде працювати, тим більше буде ця криза, я це вам гарантую, я вже за рік подивився, що вони наробили», — зазначив депутат в ефірі телеканалу «Україна24».

За його словами, 50 народних депутатів з усіх парламентських фракцій та груп направили конституційне подання щодо визнання неконституційними укази президента про призначення діючих членів комісії.

Кучеренко наголосив, що склад НКРЕКП наразі нелегітимний.

«Саме тому розгляд нашого подання він потребує якомога швидшої реакції саме для того, щоб визначити чітко і дати повноваження уряду, який має відповідати за цю ситуацію», — додав нардеп.

Нагадаємо, більшість членів НКРЕКП були призначені президентом Володимиром Зеленським у жовтні 2019 р.

У грудні того ж року на енергоринку почалася криза, який до березня 2020 року став найбільшим за всю історію незалежної України.

За даними тимчасової слідчої комісії парламенту, яка була створена навесні 2020 року для з'ясування причин кризи, відповідальність за неї лежить на НКРЕКП.

Восени 2020 р. підходи НКРЕКП до регулювання ринку розкритикував Секретаріат енергетичного співтовариства ЄС. Також відповідальність за маніпуляції на ринку на регулятор поклав Антимонопольний комітет України, зобов’язавши комісію припинити маніпуляції та штучне обмеження конкуренції.

На тлі критики роботи регулятора додатково розгорівся корупційний скандал навколо глави НКРЕКУ Валерія Тарасюка через його сімейний енергетичний бізнес.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: