Зеленський: для України підтримка МВФ — це як кров для організму людини

Зеленський: для України підтримка МВФ — це як кров для організму людини
Володимир Зеленський: Чи може людина прожити без води тиждень? А навіщо? З МВФ ситуація така сама
Скріншот з виступу президента на ток-шоу «Свобода слова Савіка Шустера»

Президент відзначив, що влада домовилася про виділення Україні «мінімум 8 мільярдів доларів від МВФ»

Президент Володимир Зеленський порівняв відсутність в Україні грошей з Міжнародного валютного фонду з тижнем життя без води.

На питання ведучого програми «Свобода слова Савіка Шустера», чи може Україна вижити в умовах коронавірусу без грошей МВФ, президент відповів:

«Чи може людина прожити без води тиждень? А навіщо? З МВФ ситуація така сама. Навіщо нам так ризикувати, навіщо довести ситуацію до дефолту, навіщо нам всі ці випробування? Їх і так багато».

«Якщо у нас дійсно є така підтримка, вона для нас важлива, зараз це як кров для організму людини. Зараз ми домовились - мінімум 8 млрд доларів МВФ + Світовий банк. В цілому, МВФ, Світовий банк, гроші ЄС - це десь 10 млрд доларів. Але розраховуємо хоча б на 8», - додав Зеленський.

«Я бачу - 10 млрд плюс підтримка інших держав. Тобто у нас буде більше грошей. Усі вони прив'язуються тільки до одного сигналу - меморандум з МВФ. Це про довіру до України. Зараз є дві умови, одну з них ми виконали. Перша умова - це земельна реформа. І другий крок - це банківський закон. Ми обов'язково маємо його прийняти», - резюмував глава держави.

Напередодні у МВФ заявили, що збільшать розмір підтримки України.

До відома, уряд заклав у закон про зміни до бюджету - 2020 підтримку МВФ.

Раніше Кабінет міністрів узгодив з Міжнародним валютним фондом і затвердив фінальну версію законопроєкту №2571 про неповернення виведених з ринку банків ексвласникам. 

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд прогнозує падіння економіки України за підсумками 2020 року на 7,7%, але при цьому очікує на зростання економіки в 2021 році на 3,6%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: