Труба пообіцяв Зеленському «найближчим часом» результати розслідування схеми, до якої причетні депутати

Труба пообіцяв Зеленському «найближчим часом» результати розслідування схеми, до якої причетні депутати
Сьогодні антикорупціонери звітували президенту

Незаконна схема пов’язана з використання облігацій внутрішньої держпозики

Директор Державного бюро розслідувань (ДБР) Роман Труба заявляє, що сума збитків від незаконних схем з використанням облігацій внутрішньої держпозики (ОВДП) становить десятки мільйонів доларів. Про це він розповів на засіданні Національної ради з питань антикорупційної політики.

«Наразі у нас є інформація про розкрадання і зловживання при відчуженні та купівлі державних облігацій. За попередніми даними, сума збитків становить десятки мільйонів доларів, і до цієї схеми також причетні народні депутати України», - сказав Труба.

Наразі кримінальне провадження перебуває на початковій стадії.

«Обіцяю, що найближчим часом суспільство, фахівці почують про наші результати в цих провадженнях», - додав він.

Нагадаємо, в жовтні 2018 року СБУ провела серію обшуків у офісах та за місцем проживання учасників фондового ринку. Слідчі заявляли, що посадові особи Укргазбанку, Альфа-Банку та банку «Альянс» у змові з посадовими особами ПАТ "Фондова біржа ПФТС, Українська біржа, «Універ Капітал», КУА «Універ Менеджмент», ТОВ «І-Інвест», ПрАТ «Майстер Брок», ТОВ «Навігатор-інвест», Інвестиційна фінансова компанія «Арт Капітал», а також із кіпрськими компаніями Opexier Limited та Greencliff Enterprises Limited і фізичними особами в 2017-2018 рр. здійснили операції купівлі-продажу ОВДП у режимі так званого групового звіту з метою приховання понад 86 млн грн незаконного походження.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: