У грудні буде виставлено на продаж три обленерго і ще 13 підприємств

У грудні буде виставлено на продаж три обленерго і ще 13 підприємств

До кінця листопада Фонд держмайна проведе оцінку обленерго

Фонд державного майна України на початку грудня виставить на біржові торги блокуючі пакети акцій енергокомпаній «Донбасенерго», «Сумиобленерго», «Одесаобленерго» та ще 13 підприємств.

Про це повідомив керівник Фонду держмайна Віталій Трубаров.

За його словами, на початку грудня Фонд виставить 25% акцій «Сумиобленерго», «Одесаобленерго» та «Донбасенерго». «До кінця місяця ми проведемо оцінку і вже в першій декаді грудня виставимо на торги», - зазначив Трубаров.

Він також повідомив, що до кінця року на торги буде виставлено «Укрнафтопродукт», «Укрхудожпром», «Білоцерківський завод гумових технічних виробів», «Науково-виробниче підприємство «Система», «Стебницьке гірничо-хімічне підприємство «Полімінерал», «Тернопільське об'єднання «Текстерно», «Індустріальна скляна компанія» та інші об’єкти приватизації.

Трубаров також зазначив, що на завершальному етапі знаходиться перелік з понад 30 підприємств малої приватизації, які продаватимуться через ProZorro.Продажі.

Як повідомляв «Главком», Фонд державного майна України в 2018 році планує продати «Одеський припортовий завод», «Центренерго», «Турбоатом», 6 енергетичних компаній, «Аграрний фонд», «Державну продовольчо-зернову корпорацію України» та низку об’єктів малої приватизації.

Керівник Фонду держмайна розраховує виконати план надходжень від приватизації у 2018 році у розмірі 22 млрд грн. 

Європейський банк реконструкції і розвитку заявив, що Україні для прискорення зростання економіки та залучення іноземних інвесторів необхідно розблокувати процес приватизації. ЄБРР,  як і раніше, готовий надати технічну підтримку і щодо деяких об'єктів виступити покупцем міноритарного пакета акцій. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: