У Мінсоцполітики попередили: в Україні зросте бідність через Covid-19

У Мінсоцполітики попередили: в Україні зросте бідність через Covid-19
У Мінсоцполітики розповіли, наскільки зросте бідність в Україні через пандемію

За підсумками 2020 року, рівень бідності в країні зросте до 45%

Мінсоцполітики України запевняє, що істотного підвищення рівня бідності в 2020 році не буде — він збільшитися порівняно з минулим роком лише на 6,5%.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики України з посиланням на прогноз Інституту демографії та соціальних досліджень імені М. В. Птухи НАН України.

«За підсумками 2020 року рівень бідності зросте до 45%, що на 6,5 відс. пункту вище за значення 2019 року», - йдеться у повідомленні.

Мінсоцполітики України наголошує, що повідомлення у ЗМІ про дані ЮНІСЕФ щодо «стрімкого зростання рівня бідності з 27,2% до 43,6%» є некоректними і потребують уточнення.

Зазначається, що за підсумками 2019 року рівень бідності в Україні був зафіксований на рівні 38,5%, що на 4,7 відс. пункту нижче за значення 2018 року.

У міністерстві вважають, що протягом останніх трьох років Україна демонструвала впевнений вихід з кризи, і мала реальні шанси досягти за рівнем бідності значення 2008 року. Проте події 2020 року, пов'язані із пандемією Covid-19, внесли свої корективи в показники соціально-економічного розвитку країни.

Раніше повідомлялося, що ЮНІСЕФ в доповіді про вплив коронавіруса на бідність в Україні спрогнозувала, що рівень бідності в країні може перевищити 50%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: