У МВФ заявили, що збільшать розмір підтримки України

У МВФ заявили, що збільшать розмір підтримки України
Наразі останньою невиконаною вимогою МВФ залишається ухвалення, так званого, банківського законопроєкту

Україна наразі має у резервах понад $20 мільярдів, що дає достатньо можливостей для підтримки фінансової стабільності у період кризи, - директор департаменту МВФ

Міжнародний валютний фонд готовий збільшити розмір кредитної підтримки України у період економічної кризи та пандемії коронавірусу. Про це повідомив директор європейського департаменту МВФ Пол Томсен під час пресконференції.

«Є декілька питань на порядку денному, і я впевнений, що їх невдовзі буде вирішено і ми будемо рекомендувати раді директорів МВФ затвердити програму. Ми просунулися у переговорах з Україною та, звичайно, дамо їй більше ресурсів для того, аби вона мала більше можливостей для протидії кризі», — повідомив Томсен.

Він нагадав, що Україна наразі входить у нову кризу більш стійкою, ніж це було у попередні рази. Зокрема, у резервах акумулювали понад 20 мільярдів доларів, що дає достатньо можливостей для підтримки фінансової стабільності у період кризи.

Наразі останньою невиконаною вимогою МВФ залишається ухвалення, так званого, банківського законопроєкту, який має врегулювати питання виведених з ринку (зокрема, націоналізованих) банків. До цього законопроєкту депутати подали понад 16,5 тисячі правок з метою затягнути його розгляд.

Як повідомлялося, Україна проводить переговори з МВФ про початок нової кредитної програми, розмір якої складе від $5,5 мільярда до $8 мільярдів, а термін — 3 роки.

Перший транш нової програми МВФ може скласти $4 мільярди. Його мають зарахувати прямо до бюджету України. Загалом протягом 2020 року уряд сподівається отримати від фонду щонайменше $5 мільярдів. Однак для цього необхідно виконати вимоги МВФ, зокрема, ухвалити так званий банківський закон, до якого депутати внесли понад 16 тисяч правок.

До відома, уряд заклав у закон про зміни до бюджету - 2020 підтримку МВФ.

Раніше Кабінет міністрів узгодив з Міжнародним валютним фондом і затвердив фінальну версію законопроєкту №2571 про неповернення виведених з ринку банків ексвласникам. 

Народні депутати внесли 16 тисяч правок до «антиколомойського» законопроекту. Це рекорд за кількістю правок.

Натомість у «Слузі народу» придумали, як обійти 6 тисяч правок до «актиколомойського» закону.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: