Українським металургам завдано збитків через імпорт оцинковки з Китаю і РФ

Українським металургам завдано збитків через імпорт оцинковки з Китаю і РФ
Оцинкований прокат, що надходить в Україну з Китаю та РФ за демпінговими цінами - неякісний, - Курашов

Без допомоги держави стан українських металургів ще більше погіршиться, - експерт

Вітчизняним виробникам оцинкованого прокату було завдано збитків внаслідок хвилі зростання імпорту, що надходив до України за демпінговими цінами з Китаю і Росії. Про це повідомляє в інтерв'ю виданню «Метал Екперт» директор з маркетингу «Метінвест Холдинг» Роман Курашов.

За словами Курашова, без вжиття заходів з боку держорганів стан українських металургів може ще більше погіршитися.

«На тлі введення захисних заходів в Європі, США, Канаді, Туреччині та деяких інших країнах ми очікуємо суттєве зростання імпорту з КНР і РФ, що ще більше погіршить становище вітчизняної галузі оцинкування. У зв'язку з цим заявник наполягає на введенні попередніх антидемпінгових заходів у вигляді мита і сподівається, що держоргани найближчим часом приймуть рішення про їх введення», - повідомляє Курашов.

При цьому, за словами експерта, окремою проблемою є те, що оцинкований прокат, що надходить в Україну за демпінговими цінами - неякісний.

У результаті страждає не тільки металургійна галузь України, а й кінцевий споживач, який постійно стикається з фактами фальсифікації з боку недобросовісних трейдерів і переробників, купуючи низькоякісний китайський матеріал під виглядом вітчизняного.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: