Уряд дозволив оптову торгівлю продуктами

Уряд дозволив оптову торгівлю  продуктами
Кабмін дозволив і продаж кормів, пестицидів і агрохімікатів, насіння і посадкових матеріалів, а також деякі іншиі види діяльності

Також уряд пом’якшив умови пасажирських перевезень, що здійснюються підприємствами для виробничих потреб

Кабінет міністрів дозволив оптову торгівлю харчовими продуктами, торгівлю ветеринарними препаратами, здійснення ветеринарної практики, продаж кормів, пестицидів і агрохімікатів, насіння і посадкових матеріалів, а також деяких інших видів діяльності. Про це йдеться у постанові № 211 «Про запобігання поширення на території України коронавірусу СОVID-19», зміни до якої були прийняти на засіданні уряду 25 березня.

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко зазначив, що уряд постійно веде діалог з бізнесом. «Ми почули бізнес і враховали їх пропозиції. Спільно напрацьовані зміни є важливими з точки зору забезпечення продовольчої, економічної та енергетичної стабільності держави. Нам важливо забезпечити українців усім необхідним на час карантину, зберегти робочі місця, і разом з тим, дотримуватися заходів безпеки», - прокоментував рішення Кабміну міністр.

Крім того, уряд пом’якшив умови пасажирських перевезень,  що здійснюються підприємствами для виробничих потреб.

Обов’язковою умовою здійснення зазначених вище видів діяльності, а також під час пасажирських перевезень, є забезпечення відповідного персоналу, водіїв і пасажирів засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

Зміни напрацьовані на основі звернень та консультацій, проведених з представниками Європейської бізнес асоціації, Американської торгівельної палати, Національної асоціації виробників дитячого харчування, молочноконсервної та сокової продукції, Спілки молочних підприємств, Спілки українських підприємців, Асоціації виробників молока, Асоціації лікарів ветеринарної медицини дрібних тварин, а також інших зацікавлених сторін.

До відома, станом на 10:00 26 березня в Україні 156 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 5 летальних, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. За добу було зафіксовано 43 нові випадки.

У світі кількість померлих від коронавірусної інфекції станом на 4:00 годину (за київським часом) у четвер, 26 березня, досягла 21 тисяча 293 людей. Про це повідомляє Центр системних досліджень та інжинірингу при Університеті Джона Хопкінса (США).

Найбільше смертей зафіксовано в Італії - померли 7 тис. 503 людини. Далі із майже вдвічі меншим показником летальності - Іспанія (3 тис. 647 осіб). Китай, який став початковою країною, де було виявлено інфекцію, офіційно повідомив про 3 тис. 169 померлих.

Загалом у світі 471 518 інфікованих. Від початку виникнення епідемії у світі одужали 114 444 людини.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: