Урядовий офіс почав перемовини з країнами ЄС щодо українських заробічан

Урядовий офіс почав перемовини з країнами ЄС щодо українських заробічан

Віцепрем'єр-міністр Вадим Пристайко вже провів низку телефонних розмов з урядовцями країн ЄС

Країни, зацікавлені в українських сезонних робітниках, мають забезпечити їм трансфер і медичну безпеку

Урядовий офіс координації європейської та євроатлантичної інтеграції розпочав перемовини з країнами Європи щодо запрошення українських робітників на сезонні роботи.

Про це повідомляється на сторінці Офісу віцепрем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції у Facebook.

«Урядовий офіс розпочав роботу щодо перемовин з європейськими країнами, які висловлюють бажання офіційно запросити українських робітників на сезонні роботи», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Вадим Пристайко вже провів низку телефонних розмов з урядовцями країн ЄС, які дозволять сформувати єдиний ефективний механізм роботи.

«Прем'єр-міністр України уповноважив мене займатися цим питанням з конкретними країнами про організовані поїздки. Ми зараз намагаємося визначити, як організовано дати таку можливість людям, які хочуть працювати за кордоном», - наголосив Пристайко.

Він також заявив, що країни, зацікавлені в українських сезонних робітниках, мають забезпечити їм трансфер і медичну безпеку.

Нагадаємо, Кабінет міністрів тимчасово заборонив українцям виїжджати за кордон з метою роботи, зберігши можливість залишити країну через наземні пункти пропуску тільки для відвідування родичів, котрі проживають у країнах Європейського Союзу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: