У новому уряді розказали, що погубило попередників

У новому уряді розказали, що погубило попередників
Що зробив доброго уряд Гончарука, так це те, що нарешті людям, які займали політичні посади, дали нормальні реалістичні посадові оклади, - Немчінов

«Премії в 400% - одна з причин того, що в нас змінився уряд», - міністр Немчінов

Міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов вважає, що премії в 400% стали однією з політичних причин того, що в нас змінився попередній уряд на чолі з експрем’єр-міністром Олексієм Гончаруком. Про це Немчінов розповів в інтерв’ю «Главкому».   

«Наприклад в уряді Гройсмана вважали політично неправильним піднімати оклади. Але був і інший момент – вони ніколи не дозволяли собі премії, вищі за 100%», - зазначив Німчинов.

Водночас, за словами міністра, попередній уряд прийняв правильне рішення про зміну посадового окладу. 

«Що зробив доброго уряд Гончарука, так це те, що нарешті людям, які займали політичні посади, дали нормальні реалістичні посадові оклади. Тому мені здається, що зараз, маючи хороші великі посадові оклади, можна нормально прожити і не бути залежним від якихось груп впливу», - наголосив урядовець.  

Що стосується державної служби загалом, то, на думку міністра Кабінету міністрів, ризик проблем із зарплатами може бути на рівні районних і обласних державних адміністрацій. «Ці ризики виявили на початку року і це було одне з питань, яке ми почали обговорювати з профільним Комітетом парламенту. Ми знайшли механізм, як через внутрішнє розподілення знайти потрібні кошти. Передбачалося, що нарешті буде зупинена робота місцевих держадміністрацій і будуть створені нові органи», - пояснив міністр і додав, що «все це залежить від того, чи буде закінчена цього року децентралізація і чи проведемо ми вчасно місцеві вибори, чи сформуємо префектури, в якому вигляді, з яким функціоналом і з яким бюджетним забезпеченням».

Урядовець наголосив, що наразі проблеми з зарплатами даржпосадовців «залежать не від системи держуправління, а від ухвалених рішень у Верховній Раді».

Нагадаємо, 11 березня нові міністри відмовились від премій до кінця року.

Читайте більше:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: