В Україні найнижчий тариф на електроенергію для непобутових споживачів та населення, – міністерка енергетики

В Україні найнижчий тариф на електроенергію для непобутових споживачів та населення, – міністерка енергетики
«Заяви про дорогу електроенергію в Україні є міфом» - Буславець

«Тариф на струм для населення у нас найнижчий серед країн-сусідів» - Богуславець

Звинувачення на адресу влади щодо зменшення атомної генерації та зростання цін на електроенергію для промисловості не відповідають дійсності. В Україні найнижчий тариф на електроенергію для непобутових споживачів та населення серед країн Європи. Про це заявила в.о. міністра енергетики та охорони довкілля Ольга Буславець в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера» на каналі «Україна».

«Це офіційні дані Євростату. Україна має найменший тариф для непобутових споживачів, тобто для бізнесу, для промисловості. Якщо порівнювати середньозважену ціну в європейських країнах, це майже в 2 рази менше», – сказала Буславець.

Окрім того, вона зазначила, що тариф на струм для населення, за даним Євростату, у нас також найнижчий серед країн-сусідів, зокрема, Росії, Грузії, Молдови, Білорусі. Та наголосила – заяви про дорогу електроенергію в Україні є міфом.

«Це міф, це маніпулювання, це обманюють, маніпулюють суспільством», – сказала Буславець.

Керівник Мінекоенерго також спростувала твердження про те, що компанія «Енергоатом» постраждала від затвердженого нового енергобалансу, яким передбачено загальне зменшення споживання електроенергії для усіх виробників.

Окрім того, вона звернула увагу, що на сьогодні встановлена державою ціна атомної електроенергії не покриває навіть паливну складову, не говорячи про витрати компанії «Енергоатом» на ремонтні роботи та майбутні заходи для виведення атомних блоків з експлуатації.

Нагадаємо, Буславець запевняє, що під час карантину стрімко знизилося споживання електроенергії.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: