В Україні прогнозують скорочення посівних площ під цукровими буряками

В Україні прогнозують скорочення посівних площ під цукровими буряками
Посівна кампанія стартувала в кінці березня і станом на 2 квітня уже засіяно 25,95 тис га

Цього року посівні площі під цукровими буряками скоротяться на 190-200 тис. га, - «Укрцукор»

У НАЦУ «Укрцукор» цьогоріч прогнозують скорочення посівних площ під цукровими буряками на 190-200 тис. га, що майже на 5% менше ніж минулого року.

«Насамперед, це зумовлено ціновою ситуацією на ринку цукру. Проте, враховуючи перехідні залишки та цукор нового врожаю, дефіциту солодкого піску в Україні не буде», - прокоментував аналітик НАЦУ «Укрцукор» Назар Михайловин.

Аналітик повідомив, що хоча погода цієї весни була не надто сприятлива – відсутність вологи в ґрунті та різкі перепади температур – посівна кампанія стартувала в кінці березня і станом на 2 квітня уже засіяно 25,95 тис га.

«На зважаючи на низьку вологість і температуру ґрунту, можливі заморозки, посівні роботи ведуться досить активно, задля отримання максимальної користі для сходів. Першими почали висівати цукрові буряки в Хмельницькій області. Наразі найактивніше проводиться посівна в Львівській, Тернопільській, Полтавській та Київській областях», - пояснив фахівець.

Нагадаємо, в 2019/2020 МР працювало 33 цукрових заводи, що виготовили 1,48 млн т цукру та переробили 9,84 млн т цукрових буряків.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: