В уряді запропонували відновити роботу відкритих продовольчих ринків

В уряді запропонували відновити роботу відкритих продовольчих ринків
Підприємства, що працюють в сфері сільського господарства та харчової промисловості, мають особливу важливість для забезпечення продовольчої безпеки, тому їх діяльність не буде обмежуватися, - урядовець

Підприємства сільського господарства та харчової промисловості під час карантину продовжать працювати, - заступник міністра

Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України пропонує відновити роботу відкритих продовольчих ринків під час карантину. Про це заявив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тарас Висоцький, йдеться на сайті міністерства.

«Ми виступаємо за те, щоб не обмежувати продовольчі ринки, крім того, в цей перелік важливо додати реалізацію насіння, засобів захисту рослин, саджанців та ветпрепаратів», - сказав Висоцький.

Крім того, він повідомив, що підприємства сільського господарства та харчової промисловості під час карантину продовжать працювати.

«Підприємства, що працюють в сфері сільського господарства та харчової промисловості, мають особливу важливість для забезпечення продовольчої безпеки, тому їх діяльність не буде обмежуватися», - сказав Висоцький.

За його словами, для тваринницьких комплексів і переробних підприємств, які повинні працювати цілодобово, розроблені інструкції у разі виявлення хворого коронавірусів. Відповідні інструкції будуть обговорюватися разом з асоціаціями.

«Ми розробляємо ідею введення тимчасового на таких об'єктах цілодобового режиму біобезпеки та інші рекомендації, щоб дати можливість працювати, адже відгодівлю тварин необхідно продовжувати, також треба виробляти продукти харчування і т.д.», - сказав заступник міністра.

Висоцький також повідомив, що передумов до обмеження експорту аграрної продукції зараз немає.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: