Волинець закликає провести комітетські слухання щодо вугілля на шахті

Волинець закликає провести комітетські слухання щодо вугілля на шахті

Профспілковий лідер обіцяє підготуватися до зустрічі нардепів у шахтарських районах

Михайло Волинець, Голова незалежної профспілки гірників України та Конфедерації вільних профспілок, закликав голову комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу Олександра Домбровського провести заплановані комітетські слухання з питань вугільної галузі на одному з державних вугільних підприємств. Про це він заявив на своїй сторінці в мережі  Facebook, опублікувавши відповідне звернення.

«Кілька тижнів тому голова парламентського комітету з питань ПЕК Олександр Домбровський пообіцяв провести окремі комітетські слухання, присвячені вугільній галузі. Тож, закликаю шановного Олександра Георгійовича Домбровського провести комітетські слухання на території одного з державних вугледобувних підприємств. І запросити на нього широке коло представників галузі, профспілкових активістів. Зі свого боку ми долучимося до організації такого важливого заходу, та готові надати всю посильну допомогу в ході підготовки та перебуванню народних депутатів в шахтарських регіонах», - звернувся Волинець.

Профспілковий лідер підкреслив, що поточна ситуація із заборгованістю по заробітній платні пов'язана із відсутністю збалансованої ціни на продукцію шахтарів. За його словами, це (комітетські слухання – «Главком») слушна й актуальна ініціатива, адже проблем в українській вугільній промисловості дуже багато. «Лише заборгованість по заробітній платні перед шахтарями на державних шахтах на сьогоднішній день складає 1,120 млн грн», - додав Волинець. 

Михайло Волинець говорить, що під час обговорення таких важливих питань логічно, що депутати повинні одночасно поспілкуватися з шахтарями. «Вважаю, що такі питання варто проводити в регіонах безпосередньо з представниками шахтарської спільноти. Щоб відбувся відвертий діалог і депутати мали можливість побачити реальне становище, до якого доведені підприємства у вугільному секторі, а також послухати тих, хто щодня спускається під землю та ризикує своїм життям, але не отримує вчасно заробітної платні», - наголошує профспілковий лідер.

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстрований законопроект № 8626 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо здешевлення електричної енергії». Документ пропонує зберегти формульний підхід у тарифоутворенні, але формулу «Роттердам+» змінити на формулу «0,9 * Роттердам», що призведе до цінової дискримінації українських шахт відносно імпорту. Ініціатор законопроекту - депутат від фракції "Самопоміч" Вікторія Войцицька.

Низка енергоекспертів вже розкритикувала законопроект та заявила, що його прийняття викличе кризу та зупинить енергосистему за три місяці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: