Кому найлегше знайти роботу у Львові? Оприлюднено несподівані дані

Кому найлегше знайти роботу у Львові? Оприлюднено несподівані дані
Львівському ринку праці досвідчені фахівці не потрібні
Дані звідкритих джерел

Для кандидатів з досвідом роботи від шести років – лише 1% актуальних вакансій

Персонал без досвіду роботи або з мінімальним навичками – такі вакансії найбільш актуальні на початок серпня серед роботодавців Львова (45% усіх актуальних пропозицій). Такі дані оприлюднив кадровий портал grc.ua.

39% компаній готові взяти кандидата з досвідом від року до трьох. Більш досвідчені претенденти зможуть знайти роботу серед 15% оголошень. А для тих, у кого досвід від шести років – всього лише 1% актуальних вакансій.

У ТОП-5 найбільш затребуваних фахівців увійшли: ІТ (18% усіх актуальних вакансій регіону), продажі (15%), робітничий персонал (8%), банки/лізинг (7%) та робота для молоді та студентів (7%). Найменше вакансій для пошукачів роботи у сфері юриспруденції (0.5%), вищого менеджменту (0.3%), страхування (0.3%), у галузі державної служби/ГО (0.1%) та індустрії краси та спорту (0.1%).

Середня зарплата, яку пропонують у Львові на початок серпня, становила 16.6 тис. грн. Проте значна частина роботодавців – 48% готові платити набагато менше – від 10 тис. грн. У той же час зарплата у 28% компаній починається від 17 тис. грн, ще 24% роботодавців оцінюють своїх працівників сумами від 24 тис. грн.

Дані: grc.uaДані: grc.ua

Претенденти на вакансії добре розуміють реалії ринку – їхні фінансові запити майже збігаються із пропозиціями роботодавців. Так, 35% кандидатів Львова згодні отримувати до 11,8 тис. грн. Ще 27% погодяться на заробітну плату від 11,8 до 17,6 тис. грн. На більш високу винагороду претендують 38% львів’ян.

Найбільше резюме отримують компанії з вакансіями для молоді (22% усіх активних резюме), за ними йде сфера продажів (17%), маркетинг/реклама (13%), IT (8%) та транспорт/логістика (6%).

Львів’яни не готові працювати у сфері освіти (0,4% резюме), на державній службі (0,4%), у сфері закупівель (0,4%), виконувати функції домашнього персоналу (0,3%) чи трудитися в індустрії краси і спорту (0,3%).

Та й ті, хто відгукується на вакансії, мають набагато більший досвід, ніж потребують роботодавці – у 35% кандидатів досвід роботи від шести років.

Нагадаємо, майже 3 мільйони українців нині працюють за кордоном. Щорічно масовий відтік «заробітчан» завдає державі 27 млрд доларів збитків.

Стали відомі найпотрібніші спеціалісти на ринку праці.

Тим часом Мінекономіки анонсувало переформатування роботи «бірж праці» під потреби працедавців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: