На газопроводах Запорізької області з початку року виявлено понад 10 тис. витоків

На газопроводах Запорізької області з початку року виявлено понад 10 тис. витоків

Фахівці «Запоріжгазу» щоденно проводять профілактику та діагностику газової системи, щоб попереджати виникнення аварійних ситуацій

Впродовж 10 місяців 2019 року фахівці газорозподільної компанії «Запоріжгаз» обстежили понад 5 тис. км газових мереж Запорізької області.  Ними було виявлено і ліквідовано понад 14 тисяч витоків газу.

З початку року спеціалісти «Запоріжгазу» здійснили обстеження 1,5 тисяч кілометрів підземних і майже 3 тисяч кілометрів надземних газопроводів, якими газ транспортується до осель споживачів по всій Запорізькій області.

Під час обстежень було виявлено і ліквідовано 96 витоків на підземних газогонах і майже 7,8  тис. витоків на надземних гта їх з’єднаннях. Крім того працівники служби комплексного приладового обстеження (КПО) знайшли і відновили 4 447 пошкоджень ізоляційного покриття.

«Обстеження, діагностика та усунення пошкоджень газорозподільної системи здійснюються фахівцями служби КПО. Причому у будь-яку погоду незалежно від пори року. Загалом, це дуже складна праця. І це лише один з наших напрямків роботи», - говорить технічний директор АТ «Запоріжгаз» Тетяна Бузовська.

Для забезпечення газом у цілодобовому режимі понад 500 тисяч абонентів Запорізької області, фахівці АТ «Запоріжгаз» щоденно проводять профілактику та діагностику газової системи, щоб попереджати виникнення аварійних ситуацій.

Так з початку року  проведено 32 427 регламентних робіт на 1268 газорегуляторних пунктах шафового типу (ШРП) і понад  8 тис. регламентних робіт на 287 звичайних газорегуляторних пунктах (ГРП). Проведено більше 6 тис. перевірок  626 станцій катодного захисту та понад 49 тисяч  будинкових регуляторів тиску.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: