За два роки Україна має віддати 12 млрд доларів боргів – голова НБУ

За два роки Україна має віддати 12 млрд доларів боргів – голова НБУ

Смолій вважає обґрунтованою потребу підписати нову програму з МВФ

Сума у 12 млрд доларів включає процентні платежі

Україна у 2019-2020 роках має виплатити за зовнішнім держборгом близько 12 млрд доларів, включаючи процентні платежі. Про це в інтерв’ю Vox Ukraine заявив голова Національного банку України Яків Смолій.

«В 2019-2020 рр. Україна має виплатити за зовнішнім держборгом близько 12 млрд доларів, включаючи процентні платежі. І без програми МВФ ми не маємо доступу до інших каналів фінансування: коштів Європейського Союзу, Світового банку. Тому пропозиція підписати нову програму з МВФ економічно обґрунтована», - сказав Смолій.

Він зазначив, що Нацбанк розраховує, що засідання ради директорів Міжнародного валютного фонду з питання виділення Україні кредиту має відбутися до Різдвяних свят.

Нагадаємо, у МВФ привітали запровадження в Україні трирічного бюджетного планування.

Як повідомляв «Главком», 6 грудня Верховна Рада ухвалила закон щодо запровадження середньострокового бюджетного планування. Згідно із цим законом, на державному рівні запроваджується складання Бюджетної декларації як документа державного стратегічного планування, який визначатиме основні засади бюджетної політики на середньостроковий період. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: