Президент очікує на реформу «Укрзалізниці» через місяць - одразу після карантину

Президент очікує на реформу «Укрзалізниці» через місяць - одразу після карантину
Реформа «Укрзалізниці» є поки, що тільки на папері, - Зеленський

Міністерство інфраструктури розпочне план реформування «Укрзалізниці» одразу після закінчення карантину, - глава держави

Президент Володимир Зеленський розраховує, що Міністерство інфраструктури розпочне план реформування «Укрзалізниці» одразу після закінчення карантину. Про це Зеленський заявив під час пресконференції, присвяченої річниці його президенства.

«З приводу реформи «Укрзалізниці» – це окрема держава, «Укрзалізниця». Змінено керівника «Укрзалізниці», там є наглядова рада. У них є на папері (план реформування – ред.), на жаль, тільки на папері повністю реформа «Укрзалізниці», - сказав президент.

За його словами, реформа потребує багато сил та уваги, які зараз направлені перш за все на боротьбу з коронавірусом та евакуацію громадян України з інших країн.

Разом з тим, Зеленський зазначив, що міністр інфраструктури Владислав Криклій зможе повернутися до питання реформування української залізниці одразу після закінчення карантину, що очікується протягом місяця.

«Я не можу навіть сьогодні спрямовувати до нього питання, що там з Укрзалізницею… Думаю, через місяць, коли ми вийдемо з цього складного процесу, обов’язково ми перейдемо до реформування Укрзалізниці», - зазначив Зеленський.

Як повідоимлялося, Національне антикорупційне бюро розслідує понад 20 кримінальних проваджень щодо корупції у сфері діяльності «Укрзалізниці» та інших державних транспортних підприємств, сума завданих збитків за якими складає 1,1 млрд грн.

Нагадаємо, раніше Держаудитслужба повідомила, що за результатами ревізії фінансово-господарської діяльності АТ «Укрзалізниця» та його 24-х філій за період з 01.01.2018 по 30.09.2019 року виявлено порушень на суму 11,8 млрд грн, що негативно вплинуло на фінансово господарську діяльність держпідприємства.

До відома, ексміністр Омелян побачив катастрофу на «Укрзалізниці».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: