Влада тисне на білий бізнес, щоб контролювати усі грошові потоки в державі – нардеп

Влада тисне на білий бізнес, щоб контролювати усі грошові потоки в державі – нардеп

Буймістер заявила, що українська влада здійснює безпрецедентний тиск на легальний бізнес

Українська влада застосовує практику тоталітарних режимів – тисне на чесний бізнес, щоб контролювати всі грошові потоки в країні. Про це заявила народний депутат, член комітету ВР з питань економічного розвитку Людмила Буймістер, коментуючи значне зростання кількості перевірок бізнесу податковими органами.

«Влада буде займатися зараз тільки одним – якомога більше затиснути весь білий бізнес, тому що саме так роблять тоталітарні режими, щоб контролювати всі грошові потоки в державі, щоби не було кому бути опонентами владі», – зазначила Буймістер.

Вона наголосила: саме таку тоталітарну систему вибудував в Росії Володимир Путін, де кооператив «Озеро» керує всією країною, заробляючи шалені статки. На її думку, дії української влади, яка зараз здійснює безпрецедентний тиск на легальний бізнес, призведе до таких саме наслідків.

«У нас може з величезною долею ризику зараз повторитися те ж саме. Наші люди так само не будуть бачити від тих багатств, які є в нашій державі, жодних для себе зисків. Тому ми, долаючи кризу економічну, повинні подолати кризу політичну», – наголосила Буймістер.

Раніше народний депутат, член парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ніна Южаніна заявила, що тиском на великі компанії українська влада знищує імідж країни, та наголосила: податкова має сприяти великим підприємствам, які сплачують значні податки до бюджету, а не блокувати їхню роботу.

Нагадаємо, 4 січня Офіс генпрокурора заарештував банківські рахунки найбільшого українського металургійного комбінату «АрселорМіттал Кривий Ріг» за позовом Державної податкової служби, яка заднім числом нарахувала компанії значні борги.

Пізніше, 1 лютого, представники СБУ, БЕБ та Офісу генпрокурора провели обшуки на гірничо-збагачувальних підприємствах групи Метінвест у Кривому Розі, також через нібито податкові порушення. У ході обшуків було вилучено комп'ютерну техніку, частково зупинено господарську діяльність підприємств.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: