Амброзія наступає. Як Київ боротиметься з небезпечним бур’яном

Амброзія наступає. Як Київ боротиметься з небезпечним бур’яном
Амброзія – один із найнебезпечніших бур'янів, який викликає агресивну алергічну реакцію в людини
Фото: з відкритих джерел

У Києві планують обробити хімічними засобами від амброзії 630 га площі.

Території Києва оброблять спеціальними засобами від амброзії, яка викликає агресивну алергічну реакцію у багатьох мешканців міста. Про це в ефірі радіо «Київ» розповів депутат Київської міської ради Олег Костюшко.

«Амброзія швидко розповсюджується, бур’яни пригнічують зростання посіяних рослин, а їх пилок викликає алергічну реакцію у багатьох жителів міста. У даному випадку слід діяти оперативно, адже питання стосується збереження здоров’я громадян. Оскільки алергічна реакція може спровокувати ускладнене дихання, нежить, гарячку та лихоманку», – розповів він.

За словами депутата, цьогоріч у Києві планують обробити хімічними засобами від амброзії 630 гектарів площі.

«Водночас суцвіття даної рослини розповсюджується дуже швидко, може переноситися вітром на відстань до чотирьох кілометрів. Тому потрібно викорінювати амброзію одночасно у столиці та прилеглих населених пунктах для досягнення задовільного ефекту», – зазначив Костюшко.

Депутат додав, що варто призначити серйозний штраф власнику приватних земельних ділянок, на яких існує амброзія. Кожен має захищати свої права, але водночас виконувати свої обов’язки. Відповідно до закону, господар має очистити земельну ділянку від амброзії.

Як повідомляли раніше, у Києві почали застосовувати препарат, який знищує амброзію. Засіб виготовлено на основі мінералу, який при потраплянні на листя рослини-алергену проникає в середину і викликає її повне висихання.

Амброзія – один із найнебезпечніших бур'янів, який згубно впливає на організм людини. Ця рослина однорічна. Її зовнішній вигляд нагадує коноплю, а в деяких випадках гіркий полин. Насіння амброзії швидко розноситься вітром на відстань до 5 км. Особливо небезпечний бур'ян для людей, які страждають на амброзійний поліноз.
Пилок амброзії, потрапивши в дихальні органи людини, викликає сльозоточивість, також погіршується зір, підвищується температура тіла, з'являється кашель, головний біль, слабкість. У найбільш чутливих людей амброзія може спровокувати навіть напади астми.
Щоб уберегти себе від шкідливого впливу, бажано до початку цвітіння вирвати з коренем всі поодинокі рослини на своїй ділянці. Якщо бур'янів занадто багато, їх доведеться скошувати кілька разів. У польових умовах, як правило, застосовуються хімічні методи боротьби з амброзією. Але обробку гербіцидами можна проводити на відстані не менше 1,5 км від населених пунктів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: