У Києві знайшли препарат, який позбавить місто від амброзії

У Києві знайшли препарат, який позбавить місто від амброзії
Від амброзії страждають багато киян-алергіків

Чиновники обіцяють, що через п'ять років Київ забуде про проблему з амброзією

У Києві почали застосовувати препарат, який знищує амброзію. Про це повідомив директор КП по утриманню зелених насаджень Дніпровського району Євген Ковшун.

Відповідаючи на питання киян, як на території зелених зон борються з амброзією, від якої страждають багато городян-алергіків, чиновник розповів, що різні служби витрачають багато ресурсів на викошування амброзії, але це не дає результатів - корінь рослини глибоко в землі, і знищити його неможливо.

«Восени боротися з амброзією марно, коли вона вже висипала насіння. В цьому році ми застосували для боротьби проти амброзії новий препарат. Він виготовлений на основі мінералу, який при потраплянні на листя рослини-алергену потрапляє в середину і викликає її повне висихання», - зазначив Ковшун.

За його словами, препарат вже випробували на одній з дільниць в парку «Перемога» - амброзія зникла.

«Якщо використовувати цей метод в Києві, то через п'ять років ми забудемо про проблему з амброзією. На один гектар потрібно буде витратити всього 300 гривень. В Києві її максимум 20 гектарів. Це набагато дешевше, ніж косити її косарками», - резюмував чиновник.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: