Біля колони Магдебурзького права висадили особливі дерева (фото)

Біля колони Магдебурзького права висадили особливі дерева (фото)
Фото: Київзеленбуд

Під час карантину триває озеленення Києва

Сьогодні, 9 квітня, продовжилося озеленення схилів біля пам’ятника Магдебурзькому праву. Там висадили ще 10 червоних дубів.

Про це повідомило комунальне об’єднання «Київзеленбуд».

«Дуб червоний – стійке до морозів та забруднення повітря дерево зі щільною розлогою кроною. Восени його листя змінює колір із зеленого на брунатно-багряний. Тож одне з улюблених місць киян та гостей міста матиме особливе забарвлення», - розповіли зеленбудівці.

Крім того, на схилах також висадили ще 40 кущів кизильника горизонтального та 30 вічнозеленого ялівцю, територію засіють газоном.

Минулого тижня тут з’явилися перші 12 червоних дубів, а раніше працівники КП УЗН Подільського району посадили більше 200 різних кущів, здебільшого квітучих.

«Озеленення схилів триватиме – попереду висаджування 10 катальп, 10 сосен, а також 150 кущів плюща звичайного», - додали у Київзеленбуді і нагадали, що дерева та кущі висаджуються на місці видалених взимку аварійних, сухостійних та фаутних дерев.

Як повідомлялося, взимку цього року на схилах біля колони Магдебурзького права видалили дерева у зв'язку із їхнім станом. Видалялися аварійні, сухостійні, фаутні дерев та ті, які мають кут нахилу більше 45 градусів.

Видаленню підлягали 57 дерев, ще 11 дерев були в незадовільному стані, тож проводилася санітарна обрізка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: