Біля пам’ятника Ватутіну у Києві сталася бійка (фото, відео)

Біля пам’ятника Ватутіну у Києві сталася бійка (фото, відео)
Бійка біля пам'ятника Ватутіну
Фото: С14

Представники націоналістичної організації C14 влаштували акцію протесту біля пам'ятника Ватутіну

Сьогодні, 13 квітня, у Києві біля пам'ятника Ватутіну у Маріїнському парку сталася бійка. Заворушення виникло після того, як до монументу прийшли люди із гвоздиками, аби покласти квіти у роковини смерті радянського воєначальника.

Представники націоналістичної організації C14 влаштували акцію протесту щодо цього заходу. У підсумку активісти облили пам'ятник Ватутіну червоною фарбою та розвісили транспарант із написом «Кожного ката чекає розплата». Окрім цього, вони вступили у суперечку із людьми, які прийшли покласти квіти та вигукували, що справжніми героями є Шухевич та воїни УПА.

Пізніше до мітингувальників вийшов нардеп від «Опозиційного блоку» Юрій Бойко із охоронцями. Зав'язалась сутичка, під час якої було застосовано сльозогінний газ.

Додамо, що це вже не перші заворушення під цим монументом. У 2017 році представники Нацкорпусу провели під пам'ятником Ватутіну акцію, під час якої повісили на нього табличку із написом «Палач, знищений українськими націоналістами». У 2016 році в Інституті національної пам'яті пояснили, що не можуть демонтувати пам'ятник радянському воєначальнику, оскільки там розміщується його могила.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: