Директор столичного комунального підприємства присвоїв понад 2 млн грн

Директор столичного комунального підприємства присвоїв понад 2 млн грн

Матеріали справи направлені до Оболонського суду Києва

Директор комунального підприємства складав договори на надання юридичних послуг з фейковими компаніями, а гроші присвоював собі

Столичні правоохоронці направили до суду матеріали провадження відносно директора одного з комунальних підприємств в Оболонському районі, який зловживав службовим становищем. Про це повідомляє пресслужба поліції Києва.

Співробітники поліції встановили, що 55-річний посадовець вчинив розтрату майна на понад 2 млн грн.

«Зловмисник укладав договори з фіктивними компаніями на надання послуг. Чоловік на паперах сплачував послуги юридичних фірм для відстоювання інтересів комунального підприємства у судах столиці. Але фактично використовував гроші у власних цілях. Слідчі встановили, що було 16 таких фактів перерахування коштів: це підтверджують виписки з банківських платіжних доручень», - повідомили в поліції.

Загальна сума збитків становить більше 2,25 млн грн. 

Слідчим відділом Оболонського управління поліції завершено розслідування кримінальних проваджень за ч. 4 та ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України. 

Фігуранту загрожує до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна та заборона обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. 

Матеріали справи направлені до Оболонського суду Києва.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: