Дощі допомогли: у повітрі Києва значно знизився вміст забруднювальних домішок

Дощі допомогли: у повітрі Києва значно знизився вміст забруднювальних домішок

Метеорологічні умови у найближчі дні не сприятимуть накопиченню шкідливих домішок у атмосфері

З 5-го по 11 травня у повітрі Києва зафіксовано перевищення середньодобових гранично допустимих концентрацій шкідливих речовин. Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського за даними спостережень на своїх стаціонарних постах.

Так, зафіксовано перевищення:

  • завислих речовин (пил) – у 1,2 раза на Бессарабській площі;
  • діоксиду сірки – у 1,4-1,5 раза на  Бессарабській площі, проспекті Перемоги, вулиці Олександра Довженка; у 1,0-1,2 рази – на усіх інших постах міста, за виключенням проспекту Науки, 37 (біля метеомайданчика обсерваторії), де середньодобовий вміст не перевищував рівень ГДКс.д.;
  • оксиду вуглецю – у 1,1 раза на проспекті Перемоги;
  • діоксиду азоту – у 5,2-5,9 разів на вулиці Інженера Бородіна, проспекті Перемоги, Бессарабській площі; у 4,2-5,0 рази – на Деміївській площі та Оболонському проспекті; у 2,2-3,7 рази – на інших постах міста, за виключенням проспекту Науки, де перевищень не спостерігалось;
  • формальдегіду – у 2,5 рази – на проспекті Перемоги; у 1,9-2,3 рази – на площах Бессарабській та Деміївській, вулицях Олександра Довженка, Попудренка, Оболонському проспекті, бульварі Вацлава Гавела; на проспекті Науки середньодобовий вміст досягав 1,0 ГДКс.д.

Всього на 11-ти стаціонарних постах обсерваторії, що працюють під час карантину, з 5 по 11 травня 2020 року було відібрано та проаналізовано 957 проб повітря.

«Протягом тижня через циклонічний характер погоди рівень забруднення повітря міста поступово знижувався. Загалом, порівняно з попереднім тижнем, у повітрі міста знизився середньодобовий вміст усіх забруднювальних домішок, більш помітно – діоксиду азоту, діоксиду сірки та формальдегіду. При цьому треба врахувати, що у зв’язку з тривалими вихідними кількість транспорту на дорогах Києва зменшилась і це, разом з дощовою погодою, сприяло зниженню забруднення повітря», - зазначили в обсерваторії.

Враховуючи прогнози Українського гідрометцентру на найближчі дні, метеорологічні умови не сприятимуть накопиченню шкідливих домішок у атмосфері.

Київ спільно зі столичною областю створили робочу групу для упередження пожеж та подолання їх наслідків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: