Експерти почали роботу над новою символікою Києва

Експерти почали роботу над новою символікою Києва
Пам'ятник засновникам Києва

Створено комісію, яка напрацює проект зображення Герба Києва

У Київській міській раді створено робочу групу, яка має напрацювати проект зображення Герба міста Київ. До її складу входять представники всіх фракцій Київради, а також члени Українського геральдичного товариства та Комісії державних нагород при президентові України. Про це повідомив голова відповідної РГ, заступник міського голови — секретар Київради Володимир Прокопів.

За його словами, наразі Київ використовує різні інтерпретації офіційної символіки міста, жодна з яких, на жаль, не відповідає повною мірою принципам та правилам сучасної геральдики.

«Так, наприклад зображення герба за авторства Ю.Соломінського, яким активно послуговуються у столиці, згідно з експертним висновком Українського геральдичного товариства, не відображає у повному обсязі традиції київського самоврядування, має порушення норм геральдичної колористики та характеризується невдалим художнім оформленням. Символ Києва має відповідати законам історичної геральдики та вимогам сучасності. Саме тому ми створили робочу групу із залученням експертів. Спільно ми маємо напрацювати технічне завдання, яке міститиме всі ключові елементи та параметри майбутнього Герба», - зазначив Прокопів.

Після того як робоча група розробить технічне завдання, буде оголошено конкурс на створення офіційної символіки міста. З усіх представлених варіантів члени РГ обиратимуть фіналістів. А потім уже самі кияни під час громадських слухань матимуть змогу визначити найкращий символ.

У планах міської влади також затвердити порядок використання офіційної символіки міста Києва, в тому числі у рекламних та комерційних цілях.

«З урахуванням необхідності додаткового врегулювання питання використання офіційної символіки міста Києва, в тому числі у рекламних та комерційних цілях, що передбачене проектом Статуту територіальної громади м. Києва, управління з питань децентралізації, розвитку місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків КМР уже працює над розробкою відповідного порядку. Ми плануємо, що депутатський корпус одночасно затверджуватиме новий Герб столиці та правила використання офіційної символіки Києва», - зазначив начальник профільного управління Юрій Павлов.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: