Гостиний двір у Києві нарешті перейшов у власність держави

Гостиний двір у Києві нарешті перейшов у власність держави

Кабмін має ухвалити постанову, якою Гостиний двір передасть територіальній громаді Києва

Київське відділення Фонду державного майна зареєструвало за собою право власності на Гостиний двір на Контрактовій площі у столиці. Про це повідомив народний депутат Ігор Луценко на своїй сторінці у Facebook.

«…Після величезної кількості невидимих оку бюрократичних битв, інтриг та корупційних впливів, врешті ми отримали підтвердження, що Київське відділення Фонду держмайна зареєструвало за собою право власності на Гостиний двір», - написав він.

Нардеп звернув увагу на те, що «держава майже рік «думала», щоб виконати рішення суду і отримати собі у повне право власності величезний актив», Як відомо, рік тому Апеляційний суд Києва своїм рішенням розірвав договір оренди будівлі з ПАТ «Укрреставрація».

«Отож, вітаю нашу молоду державу Україна – вона тепер офіційно власниця Гостиного двору», - підкреслив Луценко.

Нардеп зазначив, що тепер є правова підстава для Кабінету міністрів ухвалити відповідну постанову, якою Гостиний двір передадуть територіальній громаді Києва. «І тоді врешті з бюджету Києва можна буде розпочати фінансування відновлення будівлі, в якій буде громадський простір», - додав Луценко.

Нагадаємо, у листопаді 2017-го депутати Київради ухвалили рішення про згоду прийняти до комунальної власності Гостиний двір та деякі інші будівлі. Згідно з цим рішенням, Київрада мала звернутися з відповідним клопотанням до Кабміну та Фонду держмайна.

Передача будівлі у комунальну власність була неможливою, поки не розірвано договір оренди будівлі з ПАТ «Укрреставрація».

Читайте також матеріал

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: