Громада на Київщині зі скандалом перейшла до ПЦУ (відео)

Громада на Київщині зі скандалом перейшла до ПЦУ (відео)
Церква Покрова Божої Матері є давнім храмом, її збудували ще в ХІХ сторіччі
фото з відкритих джерел

Кілька селян намагалися зірвати голосування, зчинився ґвалт та штовханина

Храм у селі Требухові, що на Київщині, перейшов із московського патріархату до Православної церкви України. За це рішення на зборах проголосувала громада. І хоча більшість жителів села підтримали таку зміну, без скандалу не обійшлося. Про це ідеться у сюжеті «Громадського ревізора».

Так, кілька селян намагалися зірвати голосування, зчинився ґвалт та штовханина. Зрештою, думка більшості перемогла, за перехід храму до ПЦУ проголосували 852 мешканці Требухова, проти – жодного.

Церква Покрова Божої Матері є давнім храмом, її збудували ще в ХІХ сторіччі.

Рішення ще потребує офіційного оформлення. Звернення про зміну конфесійної приналежності церкви у Требухові розглянуть упродовж місяця.

Нагадаємо, на Київщині 7 серпня Свято-Миколаївської парафія села Мартусівка Бориспільського району перейшла з московського патріархату до Православної церкви України.

Також раніше Вороньківська територіальна громада на Київщині ухвалила рішення про заборону діяльності Української православної Церкви Московського патріархату на своїй території. Це найбільша сільська громада на території Бориспільського району – до її складу входять десять сіл, а населення нараховує більш ніж 13 тис. осіб.

Нагадаємо, раніше предстоятель Православної церкви України, митрополит Епіфаній заявив, що приєднання до Православної церкви України нових громад відбувається майже щодня. Він висловив сподівання, що з часом всі православні українці будуть в єдиний помісній автокефальній церкві.

Нещодавно стало відомо, скільки громад перейшло до ПЦУ від початку війни: відомо, де найбільше.

До слова, Хмельниччина стала лідером за кількістю переходів з Московської до Української церкви.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: