Історичний Центральний гастроном на Хрещатику перетворять на торговий комплекс (фото)

Історичний Центральний гастроном на Хрещатику перетворять на торговий комплекс (фото)
Будівля на вулиці Хрещатик 40/1 після пожежі у червні 2017 року
Фото: Станіслав Груздєв, Главком

Столична влада схвалила надану власником архітектурну концепцію реставрації будівлі під торговий комплекс

Колишній Центральний гастроном на Хрещатику, що згорів у червні 2017 року, можуть перетворити на торговий комплекс. Відповідну архітектурну концепцію прийняли в листопаді минулого року.

Про це повідомили в Департаменті охорони культурної спадщини у відповідь на запит 44.ua.

«Листом від 22 грудня 2018 Департаментом охорони культурної спадщини узгоджений «Проект першочергових протиаварійних робіт на пам'ятці архітектури та містобудування місцевого значення по вул. Хрещатик 40/1. Замовником є ТОВ «АБ Інвестиції і розвиток (власник будівлі. - Ред.)», - йдеться в повідомленні.


2_49

При цьому раніше, в листопаді 2018-го, Консультативна рада з питань охорони культурної спадщини розглянула і схвалила надану власником архітектурну концепцію реставрації будівлі під торговий комплекс із закладами обслуговування населення. Також Консультативна рада запропонувала компанії при подальшому проектуванні не допустити негативний вплив об'єкта проектування на розташовані поруч об'єкти культурної спадщини.

Нагадаємо, що в 2009 році будівлю на вулиці Хрещатик 40/1 занесли до держреєстру як пам'ятник архітектури і містобудування місцевого значення.

Будівля колишнього Центрального гастроному на Хрещатику, 40/1 згоріла 20 червня 2017 року.

Власник будівлі заявив, що причинами загоряння стали погодні умови, які в 20 червня відрізнялись особливою пожежонебезпечністю. 

В кінці грудня 2018 року Департамент охорони культурної спадщини КМДА розглянув і погодив реставрацію пам’ятки архітектури та містобудування місцевого значення на вул. Хрещатик, 40/1. 

Читайте також матеріал 

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів

    Читайте також

    Дата публікації новини: