Київ готує заявку на отримання статусу Великої культурної столиці

Київ готує заявку на отримання статусу Великої культурної столиці

Міста обирають на основі культурної програми, що повинна мати потужний європейський підтекст

Департамент культури Київської міської держадміністрації ініціює подання заявки до Українського культурного фонду на участь у конкурсній програмі щодо отримання статусу Великої культурної столиці, про старт якої було оголошено у листопаді. Про це під час прес-конференції повідомила директорка Департаменту культури КМДА Діана Попова.

Статус Великої культурної столиці надасть можливість місту у майбутньому претендувати на статус Культурної столиці Європи.

За словами Діани Попової, міста обирають на основі культурної програми, що повинна мати потужний європейський підтекст, сприяти активній участі та залученню населення, а також допомагати місту в його довгостроковому розвитку.

«Наявність статусу Велика культурна столиця надасть містам прекрасну можливість змінити свій імідж, досягти світової популярності, залучити більше туристів і переосмислити свій розвиток через культуру. Київ вже є європейською культурною столицею, адже постійно нарощує оберти в галузі туризму», – сказала Попова.

Вона також розповіла, що оголошується «open call» для нових проектів, які будуть цікавими для міста та киян.

«Київ має дуже багато сталих проектів – і ви всі це бачите. Але для того, щоб ставати ще кращими, ми хотіли би залучити нових молодих креативних митців. І будемо сподіватися, що разом із нашими європейськими партнерами і їхнім досвідом ми будемо обирати найкращих. Утім місто продовжить підтримувати і сталі проекти», – зазначила Попова.

За словами директорки Департаменту культури, від сьогодні до 27 грудня триватиме голосування, за результатом якого обрана буде одна з трьох тем, яка стане головною в культурних заходах на цілий рік:

  • Fast Forward;
  • To have a dream;
  • Cultura Incognita.

Голосування триває за посиланням: https://forum.kyivcity.gov.ua/.

Усі охочі можуть подати заявку до 20 грудня, яка буде адаптована відповідно до однієї із трьох тем, яку підтримають голосуванням.

«На жаль у нас немає багато часу. Дедлайн подачі заявки – 20 грудня. Дедлайн голосування – 27 грудня. Далі у нас буде деяких час на святкування новорічно-різдвяних свят. А вже до 15 січня ми маємо подати заявки. Тому я дуже прошу всіх колег, які мають культурні проекти, які хочуть долучитися з ними до програми наступного року, саме в рамках «Київ – Велика культурна столиця», якнайшвидше подати заявки. Ми будемо залучати наших колег із міжнародних інститутів культури разом із нами розглянути проекти та обрати найкращі», – резюмувала Діана Попова.

Ідея має бути викладена текстом обсягом до 1500 символів та має містити наступну інформацію:

  • назва проекту;
  • ідея проекту;
  • координатор та команда (із коротким СV);
  • термін реалізації;
  • приблизний кошторис.

Надсилати пропозиції треба на електронну адресу:[email protected].

Про результати розгляду заявок буде оголошено додатково.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: