«Київтеплоенерго» подало до суду на «Нафтогаз»

«Київтеплоенерго» подало до суду на «Нафтогаз»

Позиція Києва незмінна: необхідно укласти угоду на постачання газу та повернути людям гарячу воду

Комунальне підприємство «Київтеплоенерго» звернулося до Господарського суду Києва із позовом до НАК «Нафтогаз України» про визнання укладеними договорів про постачання газу.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

У прес-службі нагадують, що на «Нафтогаз» постановою Кабінету міністрів № 187 покладений спецобов’язок із постачання газу.

«Чинне законодавство, включаючи цю постанову, не передбачає права «Нафтогаз» відмовити «Київтеплоенерго» в укладенні договорів постачання природного газу», - повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Позиція міста незмінна: необхідно укласти угоду на постачання газу та повернути людям гарячу воду, і паралельно з цим, у форматі предметних переговорів, врегулювати проблему заборгованості», - сказав Пантелеєв.

За його словами, на сьогодні досі остаточно не визначена сума боргу «Київенерго» перед «Нафтогазом».

«Частина цієї суми є предметом судового розгляду, тому передача цих боргів навіть теоретично неможлива», - підсумував він.

Раніше мер Києва Віталій Кличко заявив про готовність судитися з «Нафтогазом».

Як повідомлялося, Київрада готова до радикальних дій, якщо НАК «Нафтогаз України» не відновить постачання енергоносіїв столиці.

Також заступник голови Київської міської держадміністрації Олексій Резніков розповів про те, що київська влада не збирається гасити борги ахметівського «Київенерго».

Читайте також матеріал «Главкома» «Розлучення з Ахметовим», або Чому у Києві немає гарячої води?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: