Кияни назвали партії, які найбільше допомагають у боротьбі з коронавірусом

Кияни назвали партії, які найбільше допомагають у боротьбі з коронавірусом
Партія Порошенка передала столичній лікарні апарати штучної вентиляції легень

Кияни вважають коронавірус значною проблемою

Половина киян вважають проблему коронавірусу дуже важливою. Про це свідчать результати опитування Центру SOCIS.

Соціологи також з’ясували, що в ситуації з протидії епідемії Covid-19 мешканці столиці найвище оцінили благодійні і волонтерські зусилля партії п’ятого президента Петра Порошенка. Майже 22% вважають «Європейську Солідарність» політичною силою, яка найбільше допомагала у боротьбі з епідемією. «Слуги народу» - 8,7%, «Удар» - 4,4%, «Батьківщина – 2,2%, Голос -2,1%.

«Останні два слайди – наскільки важливою є проблема коронавірусу, де 1 означає зовсім не важливо, 5 – дуже важливо. Надзвичайно важливо – 49,2, менш важливою – чотирибальний показник 15,1, трибальний – 19,2, двобальний – 6,4 і лише 8,3 відсотка сказали, що зовсім не важливою є ця проблема», - зазначив голова Комітету виборців України Олексій Кошель.

17_49

«З огляду на це цікавим є останній слайд – «Скажіть, яка з політичних партій найбільше допомагає у боротьбі з коронавірусом?» Очевидно, що відповідь на це питання багато в чому буде позначатися на показниках на місцевих виборах восени цього року. Про роботу партії «Європейська Солідарність» чули і знають 21,9%, партія «Опозиційна платформа – За життя» - 14,1%, партія «Слуга народу» - 8,7%, очевидно це більше пов'язано з роботою окремих політиків представників партії по місту Києву, аніж по програмах самої партії, «Удар» Віталія Кличка - 4,1%, «Голос» - 2,2, «Батьківщина» - 2,1, інша партія 3,3%», - зауважив Кошель.

16_58

«Це цікавий показник, іноді такі питання ми ставимо про партії не тільки рейтингові, дуже часто вони корелюються з електоральним питанням, тобто дуже схожі відповіді - як люди віддають свої симпатії і готові голосувати, і в аналогічних питання показники схожі, але не в цьому випадку. На першому місці залишається як і в партійному рейтингу «Європейська Солідарність», а інші партії в цьому питанні розподілилися іншим чином. Люди, маючи якусь симпатію до тої чи іншої партії, але об’єктивно оцінюють ситуацію, яка з політичних сил допомагає населенню і Києву в боротьбі з коронавірусом на сьогоднішній день», - наголосив виконавчий директор Центру «Социс» Олександр Чашковський.

За результатами опитування, серед тих, хто візьме участь у виборах до Київради та вже визначився зі своїм кандидатом, «Європейська Солідарність» набирає майже 21%, «Слуга народу» - 18%, «Удар» Кличка 13,3%, ВО «Батьківщина» 9%, ОПЗЖ 8,8%, «Рух нових сил» 5,1%. Решта політичних сил не набирають 5%.

Дослідження проводилось методом телефонного опитування з 8 по 20 травня 2020 року. Всього було опитано 4000 респондентів. Дослідження було проведено в усіх десяти адміністративно-територіальних районах міста, яке репрезентує доросле населення столиці за такими показниками, як вік (старші 18 років), стать, а також поділ міста на райони. Статистична похибка дослідження 1,9%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: