Кличко розкрив, кому дістанеться найбільше грошей з бюджету у 2019-му

Кличко розкрив, кому дістанеться найбільше грошей з бюджету у 2019-му
Мер Києва Віталій Кличко підвів підсумки роботи міської влади за 2018 рік

Доходи бюджету заплановані у розмірі понад 57 млрд грн

Мер Києва Віталій Кличко розповів, як будуть розподілені кошти бюджету столиці у 2019-му році та на які сфери виділять найбільше грошей. Про це він сказав, звітуючи перед представниками ЗМІ про підсумки роботи міської влади за 2018 рік, повідомляє прес-служба мера.

«Кошторис столиці зросте. Доходи бюджету заплановані у розмірі понад 57 млрд грн, – сказав Кличко. – Ми продовжимо глобальний ремонт доріг, оновлення інфраструктури, реконструкцію дитсадків та шкіл, відновлення київських парків, скверів, туристичних об'єктів і публічних просторів столиці».

Зокрема, він акцентував скільки коштів спрямують на галузі освіти, охорони здоров’я та на розвиток інфраструктури міста.

«Наступного року ми плануємо виділити рекордну суму коштів на освіту – 17,9 млрд грн. Це майже третина столичного бюджету!» – заявив Кличко.

Також у бюджеті, за рахунок освітньої державної субвенції, планується підвищити зарплату освітянам. Відповідно, збільшать фонд заробітної плати з нарахуваннями на 20,6% у порівнянні з минулим роком.

За словами мера, наступного року місто планує будівництво одного садочка з нуля – у Святошинському районі – та повну реконструкцію 7 садків і 5 шкіл.

Охорона здоров’я отримає наступного року 10,7 млрд грн. У столиці продовжать  поетапне впровадження реформи охорони здоров’я, яка базується на принципі фінансування медичних послуг за принципом «гроші йдуть за пацієнтом».

Чимало коштів спрямують і на розвиток транспортної інфраструктури міста – 6,9 млрд грн.

«Зокрема, це і фінансування будівництва станцій метро на Виноградар, і кошти на добудову Подiльсько-Воскресенського мосту. Плануємо повну реконструкцію Київського фунікулера», – сказав мер.

Близько 1,5 млрд гривень, зокрема, з урахуванням субвенції з Держбюджету, закладено на будівництво, ремонт та утримання автомобільних доріг у столиці.

«Саме на 2019-ий рік припадає активна фаза реконструкції Шулявського шляхопроводу», – повідомив Кличко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: