Крім коронавірусу, киян косить ще й грип: за тиждень майже 15 тис. хворих

Крім коронавірусу, киян косить ще й грип: за тиждень майже 15 тис. хворих

Захворюваність на грип у столиці зросла на понад 20% у порівнянні з попереднім тижнем

У Києві за 12-й тиждень 2020 року зареєстровано 14 893 хворих на грип та ГРВІ. Загалом інтенсивність епідемічного процесу перебуває на низькому рівні та є нижчою базової лінії на 34,3%. Наразі показник захворюваності становить 504,7. Про це повідомив перший заступник голови Київської міської держадміністрації Микола Поворозник.

Загалом у столиці спостерігається зростання захворюваності на грип та ГРВІ на 22,2% у порівнянні з попереднім тижнем, яке відбулося за рахунок дорослого та дитячого населення. Так, дітей захворіло – 7 595 (зниження на 2,5%), дорослих – 7 298 (зростання на 66,2%).

«У структурі захворюваності діти становлять 51%, а на попередньому тижні – 64%. Серед школярів захворюваність знизилась на 3,8% – зареєстровано 3 550 випадків», – розповів Поворозник.

Він зазначив, що до медичних закладів за 12-й тиждень госпіталізовано 236 осіб, із них 107 – діти.

«Із початку епідемічного сезону у щеплювальних кабінетах приватних клінік і комунальних закладів охорони здоров’я вакцинацією проти грипу охоплено 51 574 особи», – додав Поворозник.

Як повідомлялося, лікар Київського міського центру громадського здоров'я Отто Стойка вважає, що завдяки карантину через COVID-19 у столиці  зменшиться і захворюваність на грип, бо школи і садочки – це джерело розповсюдження інфекції.

Читайте більше:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: