Лікарі, які рятують киян від коронавірусу, отримуватимуть доплати

Лікарі, які рятують киян від коронавірусу, отримуватимуть доплати
Лікарі Олександрівської лікарні борються за життя хворих на коронавірус

На доплати столичним медикам Київ виділив майже 894 млн грн

Доплата лікарям інфекційних відділень, які рятують киян від коронавірусу, становитиме від 5 до 10 тисяч гривень. Перші виплати медики столиці отримають вже за квітень. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн-пресконференції.

«На позачерговому засіданні Київрада збільшила фінансування медичних закладів в умовах боротьби з COVID-19. На доплати столичним медикам виділили майже 894 мільйони гривень. Йдеться про всі медзаклади другої ланки охорони здоров'я. Особливу увагу і додаткове фінансування отримають медичні працівники, що працюють і працюватимуть із хворими на коронавірус», - зазначив Кличко.

Доплата лікарям інфекційних відділень, де рятують і рятуватимуть киян від вірусу, становитиме приблизно від 5 до 10 тисяч гривень. Перші виплати медики столиці отримають вже за квітень.

Також мер Києва подякував столичним лікарям, які в ці тижні, ризикуючи своїм здоров'ям та життям, консультують, лікують і рятують киян.

«'Я хочу ще раз звернутися до всіх: не нехтуйте своїм здоров'ям! Як тільки відчуваєте недомагання – телефонуйте сімейному лікарю. Якщо ж почуваєтеся зле – викликайте швидку», - підкреслив він.

Нагадаємо, станом на 10:00 31 березня, у Києві лабораторно підтверджено 107 випадків COVID-19. 

Серед захворівших: четверо чоловіків віком від 45 до 49 років та одна жінка – медичний працівник. Їй 55 років. Один із пацієнтів - в Олександрівській лікарні столиці. Інші – на самоізоляції, лікуються вдома під контролем лікарів. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: