«Марш рівності» у Києві охоронятимуть близько 5 тис. поліцейських

«Марш рівності» у Києві охоронятимуть близько 5 тис. поліцейських

На прес-конференції у п'ятницю правоохоронці більш детально висвітлять нюанси охорони правопорядку в ході маршу

Стежити за дотриманням громадського порядку під час «Маршу рівності» у Києві будуть до 5 тисяч співробітників Нацполіції України. Про це повідомив керівник столичної поліції Андрій Крищенко.

«Плануємо залучити до 5 тисяч співробітників, але чисельність, можливо, буде коригуватися в бік зменшення. Оскільки маршрут руху маршу не змінюється, то і система забезпечення порядку буде тією ж. В ніч з суботи на неділю перекривається рух», - сказав Крищенко в інтерв'ю Цензор.НЕТ.

На запитання, як діятиме поліція, якщо протестувальники прийдуть раніше і спробують заблокувати маршу дорогу, він заявив: «Ми будемо забезпечувати всім сторонам можливість висловити свою позицію. Маршу дамо пройти, а його супротивникам - висловити своє ставлення. Водночас поліція наполягає на тому, що не допустить сутичок, провокацій і жодних силових спроб протидії маршу. І ми офіційно звертаємося до всіх сторін із проханням не вдаватися до провокацій і діяти в рамках закону. Конституція для всіх однакова, і всі можуть висловити свою думку, провести марш і т.п. Поліція це право забезпечить. А ось на будь-які спроби провокацій і силової протидії буде жорстка відповідь».

«Якщо ж будуть якісь радикальні заклики до силової протидії, то поліція буде вживати заходів. Аж до того, щоб за публікаціями в інтернеті вносити такі випадки в ЄРДР і почати досудове розслідування», - пообіцяв Крищенко.

Він також анонсував на п'ятницю прес-конференцію, на якій правоохоронці більш детально висвітлять нюанси охорони правопорядку в ході маршу.

За словами голови столичної поліції, із загальної озвученої ним кількості поліцейських значна частина буде забезпечувати для учасників Маршу рівності можливість спокійно роз'їхатися - на метро та інших видах транспорту. Буде посилено патрулювання і в інших районах міста, де можуть з'явитися учасники маршу.

«Після закінчення маршу поліція ще 2-3 години буде працювати в посиленому порядку. І йдеться не лише про район проведення маршу, а й про станції метро, найбільші торгові центри тощо», - заявив Крищенко.

Як повідомлялося, з 8 червня у Києві проходить прайд-тиждень КиївПрайд2018 - тиждень культурно-просвітницьких заходів, присвячених життю ЛГБТ+ спільноти в Україні. Завершиться прайд-тиждень 17 червня традиційним Маршем Рівності. Він стартуватиме о 9:00 від Національної опери України і пройде центром Києва.

Народний депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Ігор Мосійчук виступає категорично проти проведення у столиці щорічного КиївПрайду.

Нагадаємо, 16 травня у Запоріжжі під час акції «Веселковий флешмоб» на підтримку ЛГБТ-спільноти чоловік кинув петарду у натовп, постраждав поліцейський.

Читайте також матеріал «Главкома» Організатор КиївПрайду Зорян Кісь: Гомофобія - це хвороба, яку без провокацій не вилікувати

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: