Масштабні пожежі в зоні ЧАЕС: поліція вручила підозру ще одному палію

Масштабні пожежі в зоні ЧАЕС: поліція вручила підозру ще одному палію
Палієм виявився 37-річний житель села Старі Соколи
Фото: Нацполіція

Чоловік спалював сміття і рештки тліючого багаття вивіз за село

Сьогодні, 16 квітня, слідчий Іванківського відділення поліції за погодженням місцевої прокуратури повідомив про підозру 37-річному чоловіку за ч. 1 ст. 245 (Знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу) Кримінального кодексу України.

Про це повідомляє пресслужба Головного управління Нацполіції в Київській області.

Нагадаємо, 13 квітня, сталася чергова пожежа на території зони ЧАЕС: це був третій осередок вогню у зоні відчуження.  

Під час проведення розшукових заходів працівники відділу поліції зони Чорнобильської АЕС спільно з колегами Іванківського відділення поліції оперативно встановили палія. Ним виявився 37-річний житель села Старі Соколи.

Чоловік спалював сміття, потім рештки тліючого багаття вивіз за село і висипав на суху траву. Там сталося загорання сухостою. Вогонь перекинувся на територію лісу, а далі - у зону відчуження, де сталася масштабна пожежа.

З вини чоловіка виник неконтрольований процес знищення та пошкодження вогнем рослинності, лісового масиву, мікроорганізмів у Дитятківському лісництві «Північна Пуща». 

Зловмиснику загрожує сплата штрафу від 1000 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк. Триває слідство.

Зазначимо, 14 квітня вдалося загасити пожежу в Чорнобильській зоні.

За словами директора Асоціації чорнобильських туроператорів Ярослава Ємельяненка, в Чорнобилі згоріли 30% туристичних об'єктів, тим самим завдавши серйозний удар для «туризму, спадщини та історії».

Поліція вручила двом особам підозри у причетності до підпалів у Чорнобильській зоні відчуження.

У мережі з'явилося відео, як коні Пржевальського тікають від вогню по спалених чорнобильських полях.

Як відомо, збитки від пожежі у Чорнобильській зоні попередньо оцінюють у десятки мільйонів.

Через пожежі, що тривають у Чорнобильській зоні відчуження, в Києві спостерігалося короткочасне локальне підвищення концентрації цезію-137 у приземному шарі атмосферного повітря в північно-західній частині столиці України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: