Міністр охорони здоров’я радить киянам дуже багато пити

Міністр охорони здоров’я радить киянам дуже багато пити

МОЗ радить не виходити на вулицю та пити до трьох літрів рідини на добу

Міністерство охорони здоров’я радить киянам не виходити на вулицю, не відчиняти вікна та пити більше рідини з огляду на смог у столиці, який утворився внаслідок спалювання трави та сміття у приватних домогосподарствах.

Про це на брифінгу заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Днями ми всі бачимо сильний смог у Києві та Київській області. За інформацією ДСНС, цей смог - наслідок спалювання сухої трави та сміття на території приватних домогосподарств. Важливо, що, за повідомленням ДСНС, хімічної та радіологічної загрози таке явище не несе. Радіаційний фон по місту Києву та Київській області у межах норми та не перевищує фонових значень», - сказав Степанов.

Він зазначив, що смог може викликати зміни в самопочутті, особливо це стосується людей з хронічними захворюваннями, такими як серцево-судинні захворювання.

«Є кілька порад щодо смогу, тому що дим у повітрі може викликати головний біль, затруднене дихання, кашель, подразнення очей. Тому МОЗ радить якомога більше часу проводити вдома, не виходити на вулицю, пити більше рідини - до 2-3 літрів на добу. Також не відкривати вдома вікна, проводити частіше вологе прибирання приміщень. Особливо це стосується людей, які мають серцево-судинні захворювання», - сказав Степанов.

За даними ДСНС, радіаційний фон по м. Києву та Київській області у межах норми та не перевищує природних фонових значень.

Міський голова Києва Віталій Кличко запевнив, що в столичному повітрі немає радіації, а лише часточки від пожеж.

Зазначимо, що у Києві опівдні 17 квітня, рівень забруднення повітря погіршився і є одним із найгірших у світі. Ситуація порівняно з сьогоднішнім ранком дещо погіршилася. Нагадаємо, станом на 8:45, індекс забруднення повітря у Києві становив 169 пунктів.

Згідно з даними компанії IQ Air ввечері 16 квітня Київ очолив рейтинг міст з найбільшим забрудненням атмосфери у світі з показником у 380 пунктів, при нормі 50.

Голова ДСНС Микола Чечоткін запевняє, що у п’ятницю, 17 квітня, вітер зміниться і хмара пилу над Київщиною почне розсіюватися.

Як відомо, у Києві зафіксовано екологічне лихо. Індекс якості повітря найгірший з можливих. Фахівці просять киян зачинити вікна та не виходити на вулицю.

Згодом у ДСНС назвали причину небезпечного забруднення повітря у Києві.

17 квітня вранці мер Києва Віталій Кличко поїхав у Чорнобильську зону відчуження. Він розвіяв чутки, що вітер приніс у Київ радіацію із зони ЧАЕС. Кличко запевнив, що у Києві забруднення повітря в результаті диму від пожеж.

Нагадаємо, директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда в коментарі «Главкому» розповів, що причиною піщаної бурі, яка 16 квітня накрила Київ та передмістя, є посилення вітру до 15-20 м/с на території Київської та Житомирської областей, а також тривала відсутність дощу у цих областях.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: