На голови киян почали падати брили снігу і льоду

На голови киян почали падати брили снігу і льоду
Рятувальники рекомендують не заходити за межі встановлених огорож
Фото: Главком

Киянам радять обережно ходити біля будівель

Після недавнього снігопаду у Києві на дахах будівель утворилися снігові й льодяні нашарування. Сьогодні у столиці сонце трохи прогріло дахи, сніг почав танути, льодові карнизи полетіли на тротуари. Тому киянам варто бути обережними: не ходити під будинками.

Комунальні служби просять повідомляти їм про виявлення снігових і льодових брил на дахах.

«У першу чергу потрібно звертатися до балансоутримувача території, тобто в жек або ОСББ (об'єднання співвласників багатоквартирного будинку), і тоді фахівці оперативно вживатимуть необхідних заходів. Кияни можуть звернутися безпосередньо до КО "Київзеленбуд", для цього потрібно зателефонувати на гарячу лінію підприємства за телефоном: (044) 272-40-18. Наші співробітники виїдуть за вказаною адресою і зіб'ють небезпечні бурульки, які можуть травмувати перехожих. На гарячу лінію можна звернутися і в разі, якщо жителі помітили аварійні гілки на деревах, або якщо дерево впало. Бригада виїде на місце, розпиляє його і вивезе. Також можна поскаржитися до Контактного центру мерії за телефоном 15-51 або ж залишити письмове повідомленняна сайті 1551.gov.ua», – радить провідний спеціаліст зі зв'язків з громадськістю КО «Київзеленбуд» Карина Коноплянко.

А ще рятувальники рекомендують не заходити за межі встановлених огорож, а в місцях їх відсутності – самому звертати увагу на наявність небезпечних утворень з криги і снігу на дахах будинків і деревах.

Нагадаємо, 14 листопада вранці у Києві випав перший сніг.

15 листопада через ожеледицю більше 90 киян звернулися за допомогою в травмпункти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: