На Київщині почалися лісові пожежі (фото, відео)

На Київщині почалися лісові пожежі (фото, відео)
Вогнем було охоплено близько 1 га лісу
Фото: ДСНС

У Переяслав-Хмельницькому районі горіла лісова підстилка

Сьогодні, 1 квітня, сталося загорання трав’яного настилу в с. Помоклі Переяслав-Хмельницького району. Повідомлення про пожежу надійшло до оперативно-диспетчерської служби ДСНС о 10:34.

До місця виклику було направлено черговий караул 27-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Переяслав. По прибуттю рятувальниками встановлено, що горить лісова підстилка на площі 1 га та існує загроза поширення пожежі. Про це повідомляє пресслужба Головного управління ДСНС у Київській області.

Пожежу було локалізовано о 11:12 та повністю ліквідовано о 11:45.

На місце події залучались 8 чоловік особового складу, 2 одиниці пожежно-рятувальної техніки та трактор від лісового господарства.

Причина пожежі встановлюється.

«Пожежі в екосистемах стаються все частіше. Навесні в Україні все більше відчутний дим від паління минулорічної трави і чагарників. Це має дуже серйозні наслідки і для здоров’я людей, і для природи. Зокрема, призводить до масштабних пожеж і знищення біорізноманіття. Кожен акт підпалу – це є злочин проти тендітного світу природи. Головна небезпека полягає в провокації лісових пожеж та руйнуванні біоценозу екосистеми», - зазначили у ДСНС.

Вкотре фахівці ДСНС звертаються до громадян не спричиняти загорання на відкритих територіях.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: