На рахунках Київської області 1,3 млрд грн на ремонт доріг, але нічого не робиться

На рахунках Київської області 1,3 млрд грн на ремонт доріг, але нічого не робиться

«Укравтодор» просить губернатора терміново подати списки об’єктів на ремонт

На рахунках Київської облдержадміністрації зібралося 1,3 млрд гривень грошей, призначених на ремонт доріг, однак їх не витрачають. Ці кошти акумульовані в рамках митного експерименту, коли половина надпланових надходжень від роботи митниці йде на дорожні потреби.

«Укравтодор» закликав обласну владу терміново подати списки об'єктів, інакше не можна приступити до ремонтів.

«Є особливе прохання до губернатора Київської області - терміново подати списки об'єктів за митним експериментом. Без цього ми не можемо починати роботи. Це дуже серйозне і актуальне питання для жителів Київської області. На сьогоднішній день на рахунках Київської ОДА розміщено 1,3 млрд гривень коштів митного експерименту. Це дуже великі кошти», - сказав керівник «Укравтодору» Славомір Новак.

Він підкреслив, що «Укравтодор» не є розпорядником зібраних коштів в рамках митного експерименту і не відповідає за їх використання - це відповідальність губернаторів, пишет ЦТС.

«Від імені губернаторів ми є замовниками робіт, ми укладаємо договори, контролюємо виконання робіт. Але обласні адміністрації вирішують, на які об'єкти будуть спрямовані кошти. Ми наполягаємо, щоб це були дороги державного значення», - заявив Новак.

Він також навів дані, що за рахунок митного експерименту в цьому році вже отримано фінансування в сумі 3 млрд гривень. Загальна кількість дорожніх об'єктів, на які витрачаються ці гроші, становить 194. Проектна документація вже розроблена для 153 об'єктів. Укладено договори на виконання робіт на 113 об'єктах, а безпосередньо роботи стартували на 58 об'єктах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: